DSC00296

-Ez évben is megrendezsre került a Kisvasuti-nap, amelyet a a szokásokhoz híven április 28.-án tartottak.  Ezt a mostani rendezvényt különösen nagy érdeklődés kisérte, ugyanis ezen a napon adták át a vasúti pályát az utasforgalom számára.  Ha visszaemlékszünk, egészen augusztus óta szünetelt a személyforgalom, ezért már nagyon várta az utazóközönség hogy újra birtokba vegye, és utazhasson ezen a történelmi kisvasúton.  Valószinű ennek a kényszerszünetnek, és a felújított pályaszakasz iránti érdekődésnek volt köszönhető, hogy az ilyen, és hasonló “zsuzsis” rendezvényekhez viszonyítva, igen nagy számban érkeztek túristák a Hármashegyre. Ezzel  a 28.-i  ünnepi rendezvénnyel kezdődött meg, a négy napos majális Hármashegyalján.

/Ennek a sorozatnak az az első napjáról, vagyis a kisvasúti nap jelentősebb mozzanatairól szeretnénk tudósitani az olvasót néhány felvett videóval./


A rendezvények változatosak voltak, szerintem mindenki megtalálta a számára tetszőt. A körszinben előadott műsor 14-30-ig tartott. Akik nem hoztak ki magukkal elemózsiát, azok számára volt étkezési lehetőség, és viszonylag korrekt áron. Mondjuk a “bio babgulyás” az  tényleg “bio” volt kissé! :)…  Ezen kivűl még volt ugrálóvár a gyerekek számára, vattacukor árus, és igaz szerény formában, de volt kirakodóvásár. A vonat,négy vasuti kocsival, fél háromkor indult vissza Debrecenbe. Ezzel azért korántsem fogytak el a kirándulók a körszinről, ugyanis sokan autóval érkeztek rendezvényre.

Soha ennél rosszabb látogatottságot  a kisvasutas rendezvényeken!