DSC00335

Május 24.-én 15 órakor érkezett meg az utánpótlás a horgásztóba!  Már nagyon várták a horgászok a beigért pünkösdi telepítést, és egy hétközi naphoz képest elég sokan is kint horgásztak a Hármashegyen.

A telepítés alkakmával sikerült jó néhány képet és videófelvételt is készíteni erről a jeles eseményről .  Képek, és videó a telepítésről a bővítményben tekinthető meg.

A tóba helyezett hal összsúlya, 533 kg volt, és bátran kijelenthetjük hogy igen szép példányok kerültek a vízbe.  Nem volt ritka a kb. 200-230 db ponty között a 3-4 kg-os példány sem. Összetételében az állomány igen vegyes volt .  Zömében tö, és tükörponty, de jócskán akadtak köztük nagyon szép nyurgák is.  Ja, és ne hagyjuk ki  a két “idegenlégióst” sem, ugyanis igaz hogy valószinűleg véletlenül, de két db amur is bekeveredett a hármashegyi-tóba “ kívánkozó” pontyok közzé.

A vízbe helyezett halak nagyon elevenek voltak, és a szállítás szerencsére nem  viselte meg őket.  Nem voltak megkábulva, vízbe érés után egyből szét úsztak. Telepítés utáni horgásztilalom nincs a tavon, ami azt jelenti, hogy  folyamatosan látogatható a víz a horgászok számára.

A  telepítést Abelovsky Zoltán és Polgár Tibor  halőrök végezték, akiknek még Hunyadi Attila barátunk  érkezett a segítségükre.

Arra fel szeretném hívni a kilátogató horgászok  figyelmét, hogy változott az éjszakai horgászat szabályzata. Ugyanis  éjszaka nem lehet horgászni a zsilip mellett az erdőben, a zsilip oldalában, és a zsilip jobb oldalában elterülő partszakaszon. /a nagy vizen/