Egy örök kérdés!…Vajon elégséges a 15 mázsa hal telepítése a Fancsikába???   Erre válaszoljatok most ti!

Egy kis ízelítő!!

Az utóbbi években havi szintű haltelepítés vette át a helyét, az előző, évi kétszeri, háromszorinak, amely annak idején  tavasszal, és ősszel történt….

 A régebbi időkben kb. 40 mázsa halat helyeztek be a tavakba úgy  tavasszal, mint ősszel egyaránt.   A régebbi években nem csak a MOHOSZ, hanem a vízügy is telepítette a tavakat. A Mohosz általában  pontyot rakott a vízbe, a vízügy pedig, a vízminőség megóvása, és javítása érdekében  busát, és amurt. Ez persze tartott addig, mig be nem léptünk az Unióba, mert mint köztudott, az Unió betiltotta a tájidegen halak telepítését tagországainak.

A 2000 es évek derekán, már a havi szintű telepítések váltották az előző,  éves kétszerit.  Ha összehasonlítjuk a mostani, és a régebbi telepítési technológia össz halmennyiségét, az állapíthatjuk meg, hogy kb. ugyanannyi a végeredmény, ugyanis a mostani, áprilistól- szeptemberig tartó 15 mázsák végösszege is ugyanúgy 80 mázsára rúg, mint a régi, évi kétszeri, háromszori telepítés.

Ami a nagy kérdés ebben a témában, hogy vajon ez mire elég egy ilyen hatalmas tórendszerben, amelyeknek az összterülete 115 hektár?!

Ennek a kérdésnek a megválaszolására ismételten a ti segítségeteket várjuk! Ezért ismét indítottunk egy szavazást, amely erre a linkre történő rákattintással, vagy a  fejlécben, a szavazás gombra kattintással érhető el.

Mi a véleményetek?.. Jó így ahogy van? Elég ez a havi 15 mázsa hal a két tóba?.. Vagy még el is menne a mennyiség de a nem épen szabálytisztelő horgászok, és a körülményes, nehezen ellenőrízhető fogások miatt, esetleg napokon belül elfogynak a halak a tavakból?… Vagy  lehet hogy keveslitek a betelepített mennyiséget,  a befolyt területi-jegyárak alapján?.. Ezekre a kérdésekre várjuk a válaszaitokat a szavazópanelen, és természetesen itt a cikk alatt is!