Az ez évi horgászszezonban, a mostani volt a harmadik halasítás a Hármashegyi-tóba. Első alkalommal, szezonnyítás képen,húsvétkor került 9 mázsa ponty a vízbe, amelyet a pünkösd előtti 5.5 mázsa követett.
Az erdőspusztai tavaktól eltérően a Hármashegyet nem fektette két vállra a hosszan tartó aszály, ugyanis még most is tartja magát az 130cm körüli vízmélység. Ennek köszönhetően most sem volt akadálya hogy telepítsék erdőspuszta gyöngyszemét…


Igaz hogy a hónap elejére igért telepítés kissé megkésett, és az is igaz, hogy a beigért amurból ponty lett, de azt hiszem ennél nagyobb csalódás sose érje a kapásra vágyó Hármashegyi horgászokat.

Szász Ferenc, a tógazda személyes elmondása alapján, 5 mázsa pontyot hozott ezúttal a horgászvízbe, melyek kb. 2 kg átlagsúlyúak. A vízbe bocsátott állomány ezúttal a tó elején, csúzdás módszerrel kerűlt a mederbe, így hamarjában lezajlott az 500 kiló potyka betelepítése.

A mostani halasítással együtt, összesen ebben az évben közel 20 mázsa ponty került a vízbe, melynek egy jelentős része még nem lett kifogva. Így bártan merjük ajánlani a környékbeli horgászoknak, túrázóknak, hogy a jó fogás reményében a következő napokban, és a augusztus 20.-i ünnepek alkalmával, keressék fel ezt a nem csak pecásoknak, hanem akár csak  bográcsozásra, vagy kirándulásra is fenséges túrista paradicsomot.