DSC00596

Azt hiszem hogy a Tisztavizi-horgásztó tulajdonosának  biztosan nem lehet oka panaszra a tó látogatottsága szempontjából.  Nem rég érkeztem meg Tisztavízről, és nem tulzok ha azt mondom, hogy ma, péntek este, egy tűt nem lehetett volna  leejteni a tó partján, ugyanis annyi hely nem volt…De mint látni fogjuk, ezért a látogatottságért tesz is a tó üzemeltetője….

DSC00598

A Tisztavizi –tavak két tóból állnak, amelyeket most szerdán telepítettek.  A nyári szezonban minden héten telepítenek halat a vízbe, most ezen a héten a pontyokra került a sor. Hat mázsa ponty és amúr került a tóba, amelyek között jó néhány 4-6kg-os  a vízben landolt. A következő héten pedig  afrikai harcsa telepítés lesz, amelynek a várható mennyisége 2 mázsa körüli lesz.

DSC00591

Az előbb említett intenzív telepítésnek meg is van az eredménye, ugyanis főleg hétvégén, szinte egyik horgász váltja a másikat a horgászhelyeken. Mostani kint létünk alkalmával, az éjszakára érkezők java része már egy órával előbb kiérkezett hogy megcsippentsék a számukra legjobbnak vélt helyeket. Számomra, aki inkább a természetes tavakat, és a vadvizi horgászatot kedvelem, nekem már ez a zsúfoltság kissé zavaró is. De velem ellentétben, nagyon sokan viszont, szeretik ezt a nyüzsgést. Mindenesetre kint létünk ideje alatt a számunkra belátható területen, egy afrikai szákolást láttunk, viszont rengeteg  harcsaforgás volt a környéken, ami azt jelenti, hogy bőven van még a két héttel ezelőtti telepítésből.

DSC00597

A  Tisztavíz erdőspusztai tó lévén, most igen csak nagy bajban lenne mesterséges vízutánpótlás híján, ugyanis az egyetlen természetes tápcsatornája már hetekkel ezelőtt kiapadt. Az aszályos időjárás miatt kipárolgott vizet, így külsőleg, kútból szivattyúzással próbálják pótolni, amely viszont igen jó vízszintet produkál ebben az igen csak sok hal otthonául szolgáló tóban

DSC00593

Ami számomra furcsa a helyi horgászszabályzatban, hogy itt mindenki  beállhat autóval a horgászhelyre. Mondjuk azt azért zárójelben meg is jegyezném, hogy erre a tóra nem igazán a halmatraccal, horogszabadítótűvel, szájseb fertőtlenítővel, és egyéb más “had nyaljam ki a segged kedves  hal” segédeszköz tárral felszerelt horgászok érkeznek, hanem az igazi, jó magyar húshorgászok!.. Akiknek egy része még az 50dkg-os pontyot is begyömöszköli a hátizsákba, az elfogyasztott  vajaskenyér megüresedett helyére! Mosolygó arc Természetesen ennek az enyhe szabályzásnak egyenesági következménye, hogy  lopnak is ám a kedves horgásztársak rendesen! De ez legyen a tulaj problémája, akinek még ezek szerint így is megéri….Lehet hogy éppen ebben  rejlik a környékbeli horgászok körében, ennek a tónak a páratlan népszerűsége??.. Szerintem, a jó magyar horgász számára az is egy inspiráló tényező! Mosolygó arc… Mindezek ellenére is, csak azt tudom mondani, hogy akkor is nagyon jól csinálja a tó tulajdonosa, mert kevés hely pörög a környéken ilyen látogatottsággal.