DSC00907

A bejegyzés címének hallatán szerintem senki nem kapja fel a fejét. Végül is miért is lepődnénk meg? –  Az erdőgazdálkodás velejárója az erdő letermelése, főleg ha ez a hely maga az erdő. Ha viszont azt mondom hogy a Hármashegyi-pihenőpark melletti akácost vágták ki, az már biztosan sok kiránduló, természetbarát figyelmét felkelti…

Ha a ránk következő hosszú hétvége kellemesnek igérkező időjárásában,  valaki úgy gondolná hogy kiruccan a Hármashegyaljára, annak kiérkezése alkalmával valószinűleg hiányérzete támad!  Persze ha járt mostanában a Hármashegyi-pihenőpark területén..Ugyanis a büfé hátamögül  “lenyúltak” egy akácerdőt! –  De félre a tréfával,  a Nyírerdő kivágta a büfé mögötti akácost… Az tudnivaló, és nincs is  mit csodálkozni rajta, hiszen ez a sorsa a vágásérett erdőknek, de mint látvány, nagyon szokatlan az oda látogatók szemének.

Egyenlőre még csak a kilátó felé vezető dombon, és a tó felé vezető földút által határolt szakaszon termelték ki a nagy időt megért, és vastag törzset eresztett akácost, de valószinűleg a környékk “szellőssebbé” tétele ezen a szakaszon még  nem áll meg.

Akik esetleg úgy döntenek hogy eltöltenek egy kellemes napot a csodállatos öszi fényekben pompázó hármashegyi-tisztáson – és autóval, vagy zsuzsival kiruccannak, azok azért jobb ha felkészülnek arra, hogy a büfé környezetében a munkagépek kissé átalakították a környezetet. Néhány padot, asztalt feltéptek. A ping-pong asztalt kiszedték, – remélem nem felejtik el majd vissza rakni!  Igaz mondjuk az illetékes erdész úgy nyilatkozott, amikor  valaki megemlítette a ping-pong asztal amúgy is rozoga állapotát, és az  esetleges csere időszerűségét, hogy   – “ez van, hogy ha nem tetszik ezt is összevágathatom”! Szomorú arc

Persze ettől függetlenül a környéken végzett erdészeti beavatkozás, semmivel nem csökkenti egy tartalmas, szép időben, eltöltendő bográcsozás, vagy szalonnasütés páratlan élményét. Sőt a hírtelen nyílt nagy erdei tér, amely a vágástéren mutatkozik, olyan képben mutatja meg számunkra a kilátó irányában elhelyezkedő dombot, amely ezelőtt, vagy  50-60 évvel volt ugyanígy  látható.. Ráadásul azt se felejtsük el, hogy a vénasszonyok nyara a vége felé közeledik, és ki tudja lesz-e még egy ilyen gyönyörű napsütéses hétvégénk?

DSC00902

DSC00903

DSC00904

DSC00908

DSC00909

DSC00910

Jó időt, és  jó szórakozást  kivánok minden egyes természetbe látogatónak!