fghj7

Véget ért egy év. Ilyenkor leltárt szokás készíteni. Visszanézünk az elmúlt évre, felidézzük a  kellemes, és kevésbé kellemes történéseket az életünkben. Értékeljük ez évi munkánkat, és hogy mit tettünk le ebben az évben az asztalra. Ez következik most…

Az oldal 2012. január 10.-én született. Tehát még most lesz egy éves. Közel egy éve azért jött létre ez a portál, hogy egyfajta hiánypótlásként, olyan vizekkel foglalkozzon, informáljon, amelyek úgymond háttérbe szorultak a mostanság felkapottabb horgászvizek mellett.  A  terület horgászhelyeivel párhuzamosan, nagyon fontosnak tartjuk az erdőspusztai táj, természeti és turisztikai értékei mellett, múltjának  kutatását is.  Hogy ezt a tevékenységünket milyen minőségben végeztük, azt döntsd el te kedves olvasó!..A kritikákra mindíg nyitottak vagyunk, ugyanis ez az oldal azért létezik hogy az olvasó informálását, tájékoztatását  szolgálja.

Egy kis statisztika…

Ebben a szűk egy évben 88 cikket közöltünk le az oldalon, amelyhez ti kedves olvasók, és persze én is, 91 hozzászólást fűztünk. Az eddigi időszakban az oldal témáira, 23.391 kattintás érkezett. A legforgalmasabb napon 738 érdeklődés. Ez a nap, a sajnálatos Fancsikai halpusztulás időszakában volt.

Az oldal témáihoz legtöbbet hozzászóló kedves olvasónk, Jandó Zsolt barátunk volt, aki 13 szor tisztelte meg az oldalt, véleményének  eljuttatásával. – Köszönjük neki!

Az oldal profilját, tartalmát úgy próbáljuk meg minél sokrétűbbé tenni, hogy lehetőleg az erdőspuszták minden taváról tudósítsunk.  Az idei évben sikerült információkat közölnünk a Fancsikai- tavakról, Hármashegyről, Bodzásról, Halápról, Szentannáról, Tisztavízről, Vekeri-tóról,  és a Zsuzsi-vasút legtöbb rendezvényéről is. A több száz elkészített kép mellett, 24 videó került fel az oldalra, amelyek az erdőspusztáról szóltak.

Ha az eddig írt cikkek hangulatáról kellene vélemény mondanom, akkor sajnos azt kell hogy mondjam, nagyon rossz éve volt ez az erdőspusztai tavaknak. Ezért a megjelentetett cikkek közt  több volt a negatív hangulatú mint az örömhíreket közlő.

Sajnos most ilyen évet fogtunk ki. A mostoha aszályos időjárásnak köszönhetően ritka rossz évet zárt erdőspuszta vizi világa. A terület legnagyobb részén a pusztulás volt a jellemző.

Ott voltunk az  év tavaszán bekövetkezett sajnálatos Halápi halpusztulásnál, nyáron ugyanezen tónak a megsemmisítő kiszáradásánál. Tudósítottunk a Bodzás tó letűnéséről, és a kati-folyó, Kenupálya írdatlan állapotairól is…. Voltunk többször is a Szentannapusztai-tározón , ahol szintén a kiszáradás tényével, és a halmentés nehéz áldozatos munkájával szembesültünk. Többször is sikerült értekeznünk a MOHOSZ vezetőjével, különféle erdőspusztát érintő kérdésekben. Tudósítottunk továbbá a Hármashegyi Természet házának építési folyamatáról is…Ami pedig talán a legnagyobb horderejű történés volt 2012-ben az Erdőspusztákon,..megsemmisítő méretű halpusztulás történt a Fancsika-1-es tározóban..Ott is kint voltunk, és megpróbáltuk a tőlünk telhető legnagyobb tudással, és  lelkiismeretességgel informálni .

Híreinket más portálok is átvették, közzétették…pl. Kapitális horgászportál, Tópart.hu, Dehír.  Köszönjük nekik hogy megosztották írásainkat.

Az Erdőspusztai Horgász Portál 95%-ban saját híreit, írásait, és fényképeit közli.

Nagy megelégedésünkre, úgy az olvasók, mint a part mentén a horgászok, általában megelégedéssel nyilatkoztak az oldal  eddigi ténykedéséről. A jövő évben is azon fogunk dolgozni, hogy ezt a bizalmat, és az oldalunk irányában   megfogalmazott  pozítív kritikát továbbra is fent tartsuk.

Köszönjük olvasóinknak ez évi  kitüntető érdeklődésüket az oldal iránt!  Jövő évre pedig jó egészséget, és boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Erdőspusztai Horgász Portál.