dsc00591_thumb

A Mézeshegyi-tó után egy másik erdőspusztai horgászparadicsom felé vettük utunk, a Tisztavizi-tóra. Földrajzilag, az erdőspuszta viszonylatában, két egymástól  távolra eső horgásztóról beszélhetünk.  Amiben viszont hasonlít egymásra a két víztározó-rendszer, hogy mind kettő közkedvelt horgászhely, amelyek híresek betelepített halfaunájukról.  Annyi különbséggel, hogy míg a Mézeshegyi-tó egy kizárólagosan zárt egyesületi tó, addig a Tisztavízre bárki kilátogathat, és egy napijegy megvásárlása után horgászszenvedélyének is hódolhat….Erről a tóról érdeklődtünk a tó gazdájától, Illyés Jánostól..

Illyés úr elmondta, hogy mihelyt levonúl a jég a tóról rögtön kezdenek. Ez előreláthatólag, a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve, a jövő hétre, de legkésőbb  március első napjaira tehető.

A szabályokkal kapcsolatban a tógazda megjegyezte, hogy nem tervez változtatást az elmúlt években már bevált rendszeren. Az idén is különösen nagy hangsúlyt szeretne fektetni a tározó halasítására, hogy a kilátogató horgászok megelégedéssel tölthessék szabadidejüket Tisztavizen. Ebben az évben összeségében mintegy 120 mázsa halat tervez telepíteni a két tározóba. Májusig, illetve októbertől kifogott halmennyiségtől függően, csúcsszezonban, májustól-októberig pedig hetente. Illyés János továbbá még azt is hozzá tette, hogy a telepítések gyakoriságát a kifogott hal mennyisége határozza meg. A halőrök rendszerint  vezetik a kifogott hal mennyiségét, és ahogy eléri ez a mennyiség az előző betelepített halmennyiség 60-70 %-át úgy ismét “rátelepítenek” a tóra.

A tógazda arról még nem tudott nyilatkozni hogy miként fognak alakulni az idei napijegy árak, hogy lesz-e  jegyár emelés vagy nem, mert ezt az aktuális halárak fogják majd meghatározni. Elmondása alapján,  inkább legyen egy kissé magasabb a napijegy ár, és legyen a tavakban hal, mint hogy alacsonyabb tarifa mellett kevés hallal működhessenek   tározói. De konkrétan  ebben  témában még nem tudott állást foglalni.

Azt továbbra is megerősítette, hogy bérletet nem kíván bevezetni, és az elkövetkezendőkben is napijegyes horgászat lesz Tisztavizen.