DSC01288

A Hármashegyi horgászok nagy örömére, akik sokan kíváncsiak is voltak az eseményre, megtörtént a szezon második telepítése. A hal a déli órákban érkezett meg a Hármashegyi-tóhoz, ahol a horgászok gyűrűjében lettek a vízbe bocsátva…

Horgászok apraja, és nagyja lehetett élő szemtanúja a mai napon történt ponty, és kárász telepítésnek. Így láthatták, és minden kétséget kizárólag saját szemükkel gyöződhettek meg róla, hogy mire is horgászhatnak az elkövetkezendő időkben.

A telepítés három konténerből történt, egy ponty,egy kárász, és egy vegyes szállítóedény tartalma lett a vízbe ürítve.  Mint ahogy az a képen, és a videón is látszik, szép 20-60 dkg-os kárászok, és 1,5-kg-2,5 kg os súlytartományú pontyok találtak új élőhelyükre.

A betelepített hal összsúlya mint azt már a beharangozónkban  is említettük 5 mázsa kárász, és 5 mázsa ponty volt. Nem csak a ponty, de a kárász állomány is nagyon jól jött már a tóba, ugyanis ebből a halfajból elég ritkák voltak  mostanság már a fogások.

A tógazda elmondása alapján jó pár évesbérlet került már eladásra, de aki még váltani szeretne annak még mindíg van lehetősége ezt megtenni a halőröknél . Akik napijeggyel szeretnének horgászni azok a 2500 ft-os nappali, és a 3000 ft-os éjszakai jegy megváltása után tehetik meg.

A kint lévő horgászokkal beszélgetve általában elégedettség fogalmazott meg a pecások részéről, ugyanis az utóbbi napokban a hal is szépen jött a tó egész területén, a legtöbb pecás megfogta a fejadagját.

Most pedig a telepítésről készült képek következnek…

DSC01280

DSC01281

DSC01287

DSC01288

DSC01285

DSC01282

DSC01284

DSC01286