DSC01309

Még alig hogy véget ért az április 27.-ei Kisvasuti nap, már itt a másik tradicionális Zsuzsis ünnep, a Hármashegyi Majális.  A városban május elsején  nagyon sok programot szerveznek, így a szórakozni vágyó majálisozók valószinűleg sokszor a bőség zavarától küzdve nehezen döntenek a kiválasztásra  kerülő rendezvényekről. A mai napon valami miatt nagyon népszerűnek tűnt sok ember számára  a Hármashegyi  Majális, ugyanis a látogatottság az egekbe szökkent a hármashegyi körszin tisztásán…

A hasonló rendezvényekhez mérten legalább háromszoros látogatói szám jellemezte a mai nap programjait, ahol a hagyományos ugrálóváron, büfén, tombolán,   kívűl mazsorett csoportok, néptáncegyüttes, és latin táncosok szórakoztatták a jelenlévőket. De nem csak a hármashegyi tisztáson volt teltház, hanem a Hármashegyi horgásztavon is nagyon sokan horgásztak, kirándultak.

Igaz hogy hivatalos látogatói szám nincs a bírtokunkban, de becslések szerint a kilátogató  majálisozók száma  biztosa meghaladta  az 1000 főt. Ennek a létszámnak a zöme most nem a kisvasúttal érkezett, hanem legnagyobbrészt autóval, ill. különjáratos autóbusszal.

Az biztos, hogy ennyi embert nagyon régen lehetett látni Hármahegyalján.

DSC01306

DSC01301

A program jó volt, és változatos. Szerencsére a szervezők rájöttek hogy sok nézőt, érdeklődőt csak változatos műsorral lehet kicsábítani. Az előző évek rendezvényeinek önismétlése   a hármashegyi programok látogatottságán is szembe tűnő volt.  Emiatt akadt az elmúlt években olyan rendezvény is, ahol a fellépőkön, és családtagjaikon kívűl szinte senki nem volt. Szerencsére ez már a múlté!

De hogy legyünk kissé kritikusak is, mégis csak volt tüske is a köröm alatt…méghozzá ez a szórólap.

IMG

….de ezt a szórólapot lehet csak  a jó hangulat fokozása kép, viccből bocsátották ki a majálisra érkező, és szórakozásra éhező távoli utazó számára.Mosolygó arc

Sajnos nevetni viszont nem nagyon tudunk rajta, ugyanis a csillagvizsgálóhoz felvezető lépcső életveszélyes, mert leszakadt….hát istenem! Ennyit bírt! Elvégre már majdnem 1 éves!.. Így csillagvizsgálást csak a földről, a  jól bevált nekifutásból történő szemmel vízuálással végezhet a kíváncsi csillagtúrázó. Igaz hogy ehhez  a manőverhez nincs szükség a majdcsak 100 millió forintba került természetházára, de így hagyományosan, földön állva, a három emelet magas emelvény sem szakad össze a lábunk alatt. Nyakunkba potyogva esetleg még a “TERMÉS  T HÁZA” megmaradt nikecel betűivel.

Állítólag, és ez is félhivatalos hír, a Természet Háza sanyarú műszaki állapota miatt, bírósági per indult annak kiderítése érdekében, hogy a kivitelezők, vagy a tervező hibájából vált életveszélyessé ez a gyorsvonat  sebességével öregedő “impozáns” létesítmény.