DSCF0124

Programok programok hátán!..Röviden így tudnám jellemezni a junius 29.-én megtartott családinapot, amelynek a hármashegyi körszin, és  környéke adott otthont.Mint  a hármashegyi rendezvényeken általában ma is a gyerekek voltak a központban, és a megrendezett műsorok  is erre a korosztályra koncentrálódtak. A kiérkezők bátran mondhatom hogy csemegézhettek az érdekesebbnél érdekesebb programok,között. Egy igazi egésznapot felölelő családinap volt a mai…Hogy mivel, és kikkel múlathatta az ideét ma a Hármashegyre    kiérkező vándor?…Kezdjük szépen az elejétől!…

DSCF0034

A rendezvény programjai 11 órakor kezdődtek. de a szinhelyek előkészítése már jóval előtte megkezdődött. Már reggel 9 óra tájékában megindult  a készülődés az egésznapot átölelő családi-napra.

Ami  teljesen újnak számít a hármashegyi programok történetében, és hatalmas sikert is aratott rögtön, az a Debreceni Búvárklub által felállított mobil kalandpark volt. Itt aztán lehetett fejjel lefelé lógva Tarzanként hintázni,akár ordítva, vagy ha tetszik csendben szenvedve, de  falra mászni, vagy akár  kötélpályán sétálni is . Aki ide betévedt abban aztán rendesen átforgatták a belsőszerveket az biztos! : ))

DSCF0072

Akik viszont a szelídebb testmozgás valamely más válfaját részesítették előnyben azoknak volt ugrálóvár, trambulin, vagy akiknél  testsúlyukból adódott,és nem voltak nehezebbek a póninál, azok még pónin is lovagolhattak…de emellett volt nyuszi simogatás, léggömbárús, és mézeskalácsos is kínálta portékáját. A büfében is teljes üzemmel dolgozott a személyzet, szépen fogyott a hideg Köbányai és a jégkrém is. Gondolom ők is elégedettek voltak a rendezvényen részt vettek létszámával. Kajáról szokáshoz híven a Fráter-tanya gondoskodott. ..Visszakanyarodva a  létszámhoz!.. Pontos számadatot nem tudok, szerintem senki sem tud, de a büfés hölggyel egy alapos saccolásos úton történő létszám kalkuláció után abban egyeztünk meg, hogy kb.400 fő vehetett részt a rendezvényen. …ami persze nem rossz!..Sőt!..

DSCF0053

Az időjárás univerzálisan alkalmazkodott egy ilyen eseményhez elvárt hőmérséklethez, ugyanis nagyon kellemes 20-25 fokban, hol elő bújó napsűtéssel tarkítva, szerintem ennél jobbat még rendelni sem tudtunk volna.

A nap folyamán folyamatosan rendelkezésre állt a vendégek számára   gyerekeknek arcfestés, hölgyeknek kozmetikai bemutató, de az egészségi állapotukat felmérők részére vérnyomásmérés, vércukorszint mérés és egészségügyi tanácsadás.

DSCF0061

Mint már mondtam a műsor 11 órakor kezdődött egy énekes táncos programmal.

DSCF0042

A dalok nagy  szellemi  mondanivalót, és világ megváltó tanúságokat nem hordoztak, a nyusziról, az erdőről,  a rétről szóltak. Az apróbb gyerekek nagyon jól szórakoztak.

Ezt követte a kutyabemutató. Bevallom ettől kicsit féltem, ugyanis ők  voltak az 1 hónappal ezelőtti gyereknapi programon is. Azt gondoltam hogy ugyanaz a program lesz mint a múltkor, ami persze akkor jó volt, és minden tiszteletem az övék, de nem szerettem volna még egyszer  újra megnézni… De szerencsére nem így történt, ugyanis egy teljesen más, és most is nagyon figyelemfelkeltő, szinvonalas  produkcióval  csalogatták maguk köré a hármashegyi néző seregletet.

DSCF0050

Majd nem soká a semmiből sziréna hangjára kaptuk fel a fejünket, amely előtt a konferanszié igaz  felhívta a figyelmünket hogy tűzoltó bemutató fog következni, de akkor is riasztóként hatott a két teljesen felszerelt tűzoltóautó bevonulása.

DSCF0089

A tűzoltók megérkezésük  után egy rögtönzött bemutatót tartottak, amelyben felvilágosítást adtak a nézőknek a munkájukat érintő rendszabályokról, és a teljes menetfelszerelésüket is  megmutatták.

A gyerekeknek, de szerintem a szülők nagy részének is tetszett ez a bemutató, amely után bárki beülhetett a lánglovagok “paripájába” és ott akár még a szirénát is önfeledten nyomogathatta.

DSCF0093

DSCF0092

A tűzoltók a teljes rendezvény alatt kint tartózkodtak, amellyel nem csak a tűzvédelmi biztonságérzetünket erősítették kint a Hármashegyalján, de egész nap hozzá férhetővé  tették ennek a technikai eszköznek a megtekintését is.

A rendezvényen ezután egy fitness bemutató következett…ez inkább a testüket karbantartani vágyó hölgyek  gyakorlataira koncentrálódott, mint a látványra.

DSCF0113

A szervezők gyermek rajzversenyt is rendeztek melynek díjait a nyilvánosság előtt osztották ki. Minden résztvevő kapott valamit, a helyezettek  kitűzőket, hűtőmágneseket, és ingyenjegyeket nyertek a Zsuzsi-vasútra.

A rajzverseny  erdeményhírdetése után következett számomra az előadás csúcspontja, a salsa show.  Ez a program nem csak azért tetszett mert nagyon csinos salsa táncosnők  combjain legeltethettem a szemem, hanem mert egy nagyon szinvonalas bemutatóval, és a közönség teljes bevonásával fokozták a hangulatot. Az együttes vezetőjét külön dicséret illeti, úgyanis azon túl hogy neki volt a legjobb lába, profi módon vezényelte le a műsort.

DSCF0114

DSCF0124

A 15 órára hirdetett slágeróra Böszörményi Mikivel, egy kicsit elcsúszott ezért ez a produkció már sajnos beleesett a pakolásba, és a Zsuzsi indulása miatt a hazafelé készülődésbe.

Az egész műsorsorozat alatt  konferanszé tájékoztatott bennünket a nap programjainak lefolyásáról, illetve a fellépőkről is ő látott el bennünket információkkal. A fiatalember még első alkalommal volt házigazdája a hármashegyi programoknak, ennek tudható volt be néha pillanatnyi zavara is, amely persze az idő múltával, és a rutin  megszerzésével biztos csiszolódni fog.

Nagyjából ennyi történt a Hármashegyen 2013. junius 29.-én…

Most pedig itt következne az a rész, amelyben megemlíteném azokat a kritikákat, illetve hiányosságokat, amelyek szerintem  elhomályosították a rendezvény fényét, de itt most ezen észrevételeimnek a felsorolásában  bajban vagyok.!!

A családi-nap ugyanis egy jól szervezett, egyre bővülö  skálájú programokkal megrendezett esemény volt, amely az előző évek unalmas rendezvényivel szakítva, egy egész napon keresztűl tudta szórakoztatni vendégeit a hármashegyi erdőségek közepén.

Az apróbb hibák megemlítését azért is tartom feleslegesnek a rendezvényt illetőleg, mert egy részt nem mérvadóak, másrészt pedig azt se felejtsük el, hogy mi a kint lévők a tegnapi napon egy olyan “ellátást” kaptunk teljesen ingyen, amiért máshol 1000-ft-okat kell fizetni. Összesen annyi dolgunk volt a tegnapi napon, hogy együnk, igyunk, és vigyorogjunk!

Részemről gratulálok a rendezvény  szervezőinek, láthatólag nagyon sok munkát  fektettek az egész napos  produkciójukba, és remélhetőleg ötleteikből nem kifogyva legközelebb is legalább ilyen szinvonalas programsorozattal ajándékoznak meg benünket.

A családi napról készült összes fotónk itt a fényképalbumban tekinthető meg.