dsc00591_thumb

Bőven  tart már a főszezon a Tisztavizi-víztározón, így a telepítések gyakorisága és mértéke is  jócskán megszaporodott. A nyíradonyi részen igen nagy népszerűségnek örvend a horgásztó, amelyet többek közt  az intenzív haltelepítéseknek köszönhet. A  tó halőrét kérdeztük, hogy “miújság” mostanában a Tisztavizi-tó házatáján?….

A Tisztavizi-víztározó halőrének tájékoztatása alapján, főszezon van a tavon, amely nem csak a horgászok létszámában jelent növekedést, hanem a haltelepítések gyakoriságában is….és ami egy nagyon fontos momentum, ez a telepítés növekedés nem hozza magával a napijegyek árának növekedését. A tározón még mindíg ugyanazok a díjszabások érvényesek mint tavaly, vagy tavalyelőtt. Amelyek 2500 ft-os nappali, és 3500 ft-os éjszakai jegyárakat takarnak.

A telepítések mértéke, gyakorisága  junius közepétől váltak intenzívvé, ami azt jelenti hogy minden hét közepén  váltakozva ponty, és afrikai harcsa telepítések váltják egymást.

Most ezen a héten is volt telepítés, amely tegnap julius 4.-én történt. Ez alkalommal 4 mázsa 15 kg afrikai harcsa került a két tóba. A halak 2kg átlagsúlyúak voltak, de volt köztük 3,5kg-os nagyon szép példány is.

A múlt héten 7 mázsa ponty  került a két tározóba, amelyek szintén 2kg átlagsúlyúak voltak. 

A halőr tájékoztatása alapján voltak az idén kimagasló méretű fogások is, amelynek az egyik csúcstartója egy majdnem 10kg-os amur volt.

Az amúrrol jut eszembe. Amurt tavasszal és ősszel szoktak telepíteni. Az idén tavasszal már márciusban megejtették az első telepítést, amelynek mértéke 15 mázsa volt.

A halkihelyezések heti menetrendje nyár végéig fog tartani, aminek a lehűlő víz fog gátat szabni, ugyanis a hűvös hideg vizet már az afrikai harcsák nem bírják.

Augusztusban szintén elszeretnénk látogatni a Tisztavízre, ahonnan  ismét friss telepítési információkkal jelentkezünk.