dsc00447_thumb

Tombol a nyár,most van a szabadságoltatási ídőszak, és ha rákattintunk valamely horgász oldalra, vagy épp  kedvenc horgászújságunkat ütjük fel, azt vehetjük észre hogy egymást érik a különböző horgászversenyek. Megyénkben is rengeteg verseny zajlik, zajlott, szinte a megye összes jelentős vizén  szerveztek versenyeket, de a Fancsikai-tavakon emlékezetem szerint már nagyon régen. Mi, az Erdőspusztai Horgász Portál úgy gondoltuk, hogy  ezzel az évek óta tartó  passzivitással szakítva, ezen  a nagyon népszerű, de ilyen téren  valamelyest mégis elhanyagolt  erdőspusztai tavon fogunk egy horgászversenyt rendezni, amelyre ha lesz érdeklődés évente megismételhetjük.

Ennek a versenynek a célja, mindazon túl hogy a résztvevő horgászok egy kellemes, jó  hangulatú napot tudhassanak maguk mögött, ezen túl a Fancsikai tavak népszerűsítése, és régi, mára megkopott  egykori jó  hírnevének visszaállítása lenne a fő feladata..

A Fancsikai tavakon már nagyon rég nem rendeznek versenyeket, valahogy ez a víz soha sem tudott ilyen téren a labdába rúgni fiatalabb testvére a Látóképi-tó mellett.

A 80-as években,  90-es évek elején mint verseny-tó a Fancsika- 1-es tározó üzemelt, általában ezen a tavon rendezték  a cégek, vállalatok horgászversenyeiket.

Most ezt a régi, mára már elfelejtett hagyományt szeretnénk feleleveníteni, és augusztus 11.-én vasárnap, és egy jó hangulatú horgászversenyre hívni mindazon horgásztársainkat, akik szeretik a Fancsikát, és jelenlétükkel is megmutatnák hogy igenis van élet a Fancsikai- tavakon, és érdemes egy napot arra szentelni hogy felhívjuk a figyelmet ezekre a vizekre, és  jól érezzük magunkat kedvenc tavunkon.

————————————————————————

A versenyt teljes mértékben a horgászok igényeihez mérten szerveznénk, ugyanis az a fő célunk hogy mindenki jól érezze magát.

Tervezett program: 6 óra- gyülekező, regisztráció, helyek kisorsolása

                                         6,30- helyek elfoglalása, etetés

                                         7-12-ig verseny

                                        12-töl mérlegelés, eredményhírdetés, utána ebéd.

A versenyen az első három helyezet lesz díjazva, illetve a legnagyobb halat kifogó horgász.  A díjazottak kupát kapnak, illetve megfelelő mennyiségű jelentkező esetén, pénzdíjazás. Korhatár megkötés nincs, a versenyen a jelen érvénybe lévő Fancsikai horgászszabályzat érvényes. Annyi megkötéssel, hogy etetőhajó használata nem engedélyezett. / lehet 2 bot, 2 horog, úszó, fenekező/

A horgászversenyre a nevezési díj 2500ft/versenyző, amelyet a versenynap reggelén a regisztráció alkalmával kell befizetni.

A verseny ideje alatt ingyenes italfogyasztás, a versenynap végén pedig ebéd, ami szintén ingyenes.

——————————————————————————–

 

A horgászverseny szervezésének gondolatát az elmúlt napokban a MOHOSZ-szal  is ismertettük, ahol teljes támogatásukról biztosítottak bennünket.

A verseny a Fancsika –1-es tározó almás felőli oldalán lesz, a Létai-út felől.   Minimum 20 fő jelentkezése  szükséges ahhoz hogy a versenyt megrendezzük. Maximum 30 résztvevő akiket még ezen a partszakaszon eltudunk helyezni..

A versenyen való részvételhez nem szükséges Fancsika területi engedély, ezzel is azt szeretnénk elérni hogy más vizekről érkező horgászoknak is népszerűsítsük a Fancsikát.

A versenyterület /almás oldala Létai út felől/ sajnos az utóbbi időszakban eléggé benőtt lett, kb. 17 számba vehető horgászhellyel rendelkezik. Ennyi hely kevés a verseny lebonyolításához, ezért újabb 10 helyet kell nyitni a parton. Ehhez mi a szervezők kevesen vagyunk, ezért szivesen fogadnánk olyan önként jelentkezőket akik a hely kialakításában segédkeznének. Jelentkezni lehet a 0620/440-28-54-es telefonszámon, itt az oldalon, vagy akár a Facebookon is. Az időpontrol egyeztetnénk.

 

A versenyre jelentkezni lehet: a 0620/440-28-54-es telefonszámon

                                                             az  erdo.horg.port@hotmail.hu  e-mail címen,

                                az Erdőspusztai Horgász Portál  facebook oldalán.

 

A jelentkezéshez név, és telefonszám szükséges.