1343900915img-7708

Most ezen a hétvégén / szombaton/  kerül megrendezésre a Zsuzsi-vasút V. Ulti Vándorkupája… Jövő-héten péntek este pedig egy másik már hagyománnyá váló rendezvényre kerül sor, az éjszakai csillagsétára. ..Ezekről a rendezvényekről olvashattok itt bővebb tájékoztatást….

V. Zsuzsi-vasút Vándorkupa. 2013.08.03 / SZOMBAT /

A tisztelt ultisok figyelmét felhívjuk, hogy a Zsuzsi Kisvasútért Baráti Kör ezúttal is megrendezi hagyományosan augusztus első szombatján (2013. augusztus 3.) a Zsuzsi Vasút Ulti Vándorkupáért folyó versenyt.
Az V. Zsuzsi Vasút Ulti Vándorkupát Debrecen-Hármashegyalján, a Kárpát-medence legidősebb, ma is üzemelő kisvasútja, a debreceni Zsuzsivasút végállomásánál rendezzük, egy nagy erdei tisztáson.
Nevezni előzetesen, vagy az indulási állomáson, a Zsuzsivonat menetrend szerinti indulása (9:20) előtt kellő időben lehet! A nevezési díjak teljes egészében felosztásra kerülnek a nyertesek között. Verseny információk: Kiss Tibor, tel: 30/9321289.
Indulás (Debrecen)-Hétvezér utcai megállóhelyről a 9:20-as Zsuzsivonattal (átszállás kb. 3 percnyi gyaloglással) lehetséges a MÁV Debrecen-Szabadságtelep mh-ről, ahová a Debrecenből 9:12-kor Nyírábrány – Szatmárnémeti felé induló vonat 9:15-kor érkezik.
A verseny tervezett ideje: 2013. augusztus 03. 10,00 – 16,30 óráig (öt fordulós)
A verseny helyszínén egytálételes étkezés (csülkös slambuc + savanyúság; vagy gombás csirkeragu körettel, savanyúsággal) lehetséges (800,-Ft, vagy 900,Ft/ adagért).
A versenyben aktívan részt venni nem kívánókat jelzett turistaösvények, kirándulóhelyek tűzrakóhelyekkel, erdei játszótér, erdei tanösvény, kilátó, horgásztó várja.

Szervezőség

Csillagséta Hármashegyen. 2013.08.09 / péntek /

2013. aug. 9-én (péntek) alkonyati indulással (19:15-kor (Debrecen)-Hétvezér utcai megállóhelyről ) ismét megszervezzük a Perseidák meteorraj megfigyelésére a fényszennyezéstől mentes erdőspusztai környezetben (éjszakai erdei túrával) csillagsétánkat a Magnitúdó Csillagászati Egyesület szakvezetésével. Tervezett visszaérkezés kb. éjfél. Jegyváltás a Zsuzsivonatnál. Javasolt felszerelés: kényelmes, túrázásra alkalmas lábbeli és ruházat, gyékény vagy vékony polifoam matrac, zseblámpa, ivóvíz. Az időjárás esetleges alkalmatlansága esetén az elmaradó csillagséta pótidőpontját a www.zsuzsivasut.hu honlapon tesszük közzé.

Forrás : facebook