DSCF0249

Augusztus 11.-én vasárnap rendezi meg az Erdőspusztai Horgász Portál az  I. Fancsikai Horgász Kupáját.  Ahogy már azt a tájékoztatónkban közzé tettük, a Fancsika –1 almás felőli oldalán kerül lebonyolításra a rendezvény. Ezen a területen sajnos nem volt meg a verseny lebonyolítására szükséges mennyiségű  horgászhely, így egy felhívást tettünk közzé, ahol olyan önkénteseket toboroztunk, akik segitenek a megfelelő számú  beálló kialakításában. Erre a felhívásra 4 önkéntes fiatalember jelentkezett, akik segítségével 3 náddal teli beállót sikerült kiritkítanunk…

A munkánkat először is egy rövid felméréssel kezdtük. A versenypálya  kitűzését több tényező is  befolyásolta. Először is egy olyan területet kellett hogy behatároljunk amely viszonylag egybefüggő, és a rendezőség belátja, ellenőrízni tudja majd.

A verseny szempontjából  több fancsikai partszakaszt is kielemeztünk. Gondoltuk az eseményt a Fancsika 2-es tó Létai úti szakaszán is megrendezni, de ott mindössze csak 10 beálló van kialakítva. A verseny szervezésekor pedig úgy akartuk, hogy egy olyan partszakaszt kell hogy kijelöljünk, ahol legalább 20 horgászhelyet  tudunk biztosítani. Több forgatókönyv képzeletbeli lefuttatása után viszont  arra jutottunk, hogy egy ilyen verseny lebonyolítására csak a Fancsika-1, almás felőli oldala alkalmas.  Ugyanis ez az a rész, ahol a természetbe  történő legkisebb  beavatkozással tudunk új beállókat létesíteni, és a későbbiekben az ott horgászók sem panaszkodhatnak majd  túlzott nádírtásra, környezet változtatásra..

A versenypálya kialakítását egy másik tényező is befolyásolta az almásnál, ez pedig a tározó fokozódó elhínárosodása. A tó északi részén már szinte mindent hínár borít, ezért úgy döntöttünk hogy a versenypálya északi vége  a kútgyürünél lesz. Ettől a ponttól délre  viszonylag tiszta a tó. Még így is, ez a partszakasz a tó Létai- úti végéig, igaz jó párszáz méter, de még ezen a szakaszon is csak 12 valamire való beállót számoltunk meg . Nem kis feladat hárult tehát az önkéntes kiscsapatra, ugyanis legalább 8 beállót kellett hogy kitisztítsunk a verseny kezdetéig.

Ebből a hétfői napon, 3 horgászhelyet sikerült kitisztítanunk. Igazándiból még mindannyian rutintalanok voltunk ebben a feladatban, így a ritkításhoz szükséges megfelelő szerszámmal sem rendelkeztünk. Így egyszerű paraszti módszerrel, kézzel húzgáltuk ki a sás szakaszt. Legközelebb már gyorsabbak leszünk, ugyanis már tudjuk a megfelelő megoldást! Mosolygó arc

A 40 fokos melegben erre a munkára 4 bátor fiatal önkéntes jelentkezett, akiknek ezúttal szeretném kifejezni tiszteletemet és köszönetemet.

Ezek a fiatalemberek: FEKÉCS ZOLTÁN. KEREKES PÉTER,

SZABÓ LAJOS, és ABELOVSZKY ZOLTÁN.

DSCF0253

DSCF0252

DSCF0251

DSCF0250

Igaz hogy végig a vízben voltunk, és ez valamelyest hűsítő hatás volt a 40 fokban, de bátran mondhatom mind ezek  ellenére, hogy ez komoly munka volt!!

A helyek kialakítását jövő hét hétfőn, 5.-én  is folytatjuk, így aki kedvet érez, azt szivesen várjuk a Fancsia –1 almás felőli részén 15 órától.