DSCF0304

A verseny gondolata még a  nyár elején fogalmazódott meg bennünk. Szerettünk volna egy olyan helyen, és egy olyan ellátású versenyt szervezni, ahol minden horgász és látogató jól érzze magát, és a versenyről távozva, a későbiekben  is kellemes szájízzel  gondoljon majd vissza erre az eseményre….Így jött létre a 2013 augusztus 11.-én lebonyolított “Erdőspusztai Horgász Portál – I. Fancsikai Horgász Kupa” horgászversenye. Ez a verseny egy úttörő vállalkozás volt, és  remélhetőleg egy sorozat első elemeként,  a következendőkben újra kicsábítja majd a Fancsikát, és az effajta  versenysportot  kedvelő pecásokat…

A verseny területe  a Fancsika-1 almás felőli oldalán, a Létai út felőli szakaszán keresztül a félsziget oldaláig húzódott.

A rendezvényünket reggeli 6 órás találkozóval kezdtük. Bevallom kissé tartottam attól hogy az előre bejelentkezett versenyzők nem fognak mind eljönni, de kellemesen kellet hogy csalódjak. Ugyanis az elő regisztráción bejelentkezett 22 fővel szemben, 24 versenyző gondolta úgy hogy kipróbálja tudását, és szerencséjét a Fancsikán.

Az időjárás az előző napok nagy hőségével szakítva egy liht-os hideg fronttal kényeztetett el benünket, így igazán jó időben bonyolódhatott a teljes versenynap.

Nagy örömünkre a versenyzők nem csak a Fancsikai-tavak környékéről kerültek ki, hanem Szoboszlóról, Balmazújvárosból, Ebesről is érkeztek jelentkezők.

A mezőnyt a sokszinűség jellemezte, képviseltette magát a hagyományos fancsikai fenekezős technológia, volt aki a finomszerelékes úszózásra esküdött, de jó néhány versenyhorgász felszereléssel felvértezett profi horgász is képviseltette magát.

A kellemes idő ellenére, és a hidegfront hatására lehűlő vízben nem igazán érkeztek meg a várva várt kapások. Elég nehezen indult meg hal, és igazán a nagyja el is kerülte a versenyzők horgait. A versenyen kifogott halállományt  inkább jellemezték  a kis küszök, keszegek, tenyeres kárászok, mint a a nagyobb testű egyéb halak, vagy akár a pontyok.

Az esemény zökkenőmentesen telt, semmiféle fegyelem sértésre nem került sor. Igaz a tó elhínárosodása a horgászat minőségét nagyban befolyásolta, de ez sem volt egyértelmű, ugyanis többen kifejezetten örültek az effajta vadvizi pecázásnak.

A versenyen kiemelkedő nagy fogás  nem született, bár erre Tibi barátunk a fancsikai halőr rögtön rávágta, “ a Látón sem jellemző ennél nagyobb fogási eredmény”. Bevallom ez a kijelentése kissé megnyugtatott.

Az első helyezettünk 6,60 kg os összsúllyal utasította maga mögé  társait. Ez a fiatalember pedig nem más volt mint Müllern Viktor barátunk, aki elmondása alapján már több mint egy évtizede nem horgászott a Fancsikán.  Nagy öröm volt számára a részvétel, és büszkeség töltötte el hogy ő nyerte meg a versenyt.

Müllern Viktor horgásztársunk győzelme jutalmául két kupát is haza vihetett, ugyanis a verseny szervezőjének díja mellett a Horgász Szövetség különdíját is a magáénak tudhatta.

DSCF0302

DSCF0301

A verseny második helyezettje  Balogh Attila lett, aki 5,40kg os összfogással léphetett fel a képzeletbeli dobogó második fokára.

DSCF0297

DSCF0298

A Fancsikai Horgász Kupa 3. helyezettje, 4,70kg-os fogással Bakator Dezső barátunk volt.

DSCF0294

DSCF0295 

A legnagyobb kifogott hal, egy 2,05kg-os ponty volt, amelyet nagy örömünkre  a mezőny egyetlen női versenyzője, Belanné Zsike nyerte.

DSCF0303

DSCF0273

DSCF0307

Most pedig a teljes mezőnyt, helyezéseket és a horgászokkénti kifogott halmennyiséget ismertetjük.

1. Müllern Viktor– 6,60kg

2. Balogh Attila – 5,40kg

3. Bakator Dezső – 4,70kg

4. Kerekes Péter – 3,30 kg

5, Bicsinszki Zoltán – 3,05kg

6.Kovács Gergely – 3,00 kg

7. Fekécs Zoltán – 2,80 kg

8. Belanné Erzsébet – 2,65 kg

8. Göbös Attila – 2,65 kg

9. Varga Tibor – 2,50 kg

10.Piblinszki József  -2,25 kg

11. Nagy Dénes – 2,05 kg

12. Fórián Gergő – 1,95 kg

13. Antal Zoltán – 1,70 kg

13. Gnáj Sándor- 1,70 kg

14. Módi Bálint – 1,46 kg

15. Abelovszki Zoltán – 0,95 kg

16. Molnár László – 0,90 kg

Nem fogtak, vagy nem tartották meg fogásaikat mérlegelésre:

Harangozó Ádám

Bicsinszki Tamás

Dobi László

Kerek Sándor

Hajdú Gergő

Fülöp Ferenc

Mindenkinek gratulálunk, és köszönjük versenyzőinknek a részvételt!

DSCF0271

DSCF0288

DSCF0284

DSCF0285

DSCF0274

DSCF0308

A versenyt ebéd zárta, ahol boros sertéspörkölt került  tálalásra. A verseny teljes időszakában ingyenes italfogyasztással próbáltunk meg kedvébe járni  a versenyző horgászainknak.

DSCF0305

Az Erdőspusztai Horgász Portál  Fancsikai horgászversenye nem jöhetett volna létre lelkiismeretes segítői nélkül.

Ezért köszönetet szeretnék mondani:

Polgár Tibor rendezőnek!

Boros Ferenc rendezőnek!

Tibi barátunknak a Fancsikai tavak halőrének, és a medertakaritásban részt vett 4 szorgalmas önkéntesnek: Fekécs Zoltánnak, Kerekes Péternek, Szabó Lalinak, és Abalenszki Zoltánnak!

A Horgász Szövetségnek hogy biztosította a versenypályát, és egy kupát is felajánlott!

Boros Ibolyának aki a nagyszerű ebédet főzte számunkra, és Rózsa Evelinnek, aki ezt roppant reprezentatív, karcsú mozgással tálalta számunkra.

..és végül, de nem utolsó sorban, Molnár Lászlónak, aki a verseny plakátját tervezte.

Jövőre újra megszervezzük a versenyt, amelyre  minden erdőspusztát kedvelő horgászt szeretettel  várunk!