DSCF0367

Közelegve a nyár végéhez, az augusztus 20.-i nagy rendezvények időszakához értünk. Ez az ünnepünk most különösen hosszúra nyúlt, ugyanis egy hosszúhétvégével párosúlva  kényezteti a pihenni vágyókat. Ez az a nyári időszak amikor rendezvények  rendezvények hátán, szinte választani sem tud a bőség zavarával küzdve a pihenni és szórakozni  vágyó.  Ebben a népes kinálatban egy egész napos programmal a  Zsuzsi-vasút is  felkínálta magát.  Aki  úgy választott hogy ezt a napot a természetben szeretné eltölteni, ráadásul a Hármashegyen, az biztos nem választott rosszul…

Egy tradicionális minden évben megrendezésre kerülő ünnepsége ez a Zsuzsi-vasútnak. Aki előzetesben a programajánlatot elolvasta az  rögtön láthatta hogy egy igazi karneváli sokadalom várja a kiérkezőt.

Az augusztus 20 által kinált máshol is bőséggel szervezett  rendezvények miatt én bevallom nem gondoltam sok vendégre itt a tisztáson. Szerencsére félelmeim a létszámmal kapcsolatban nem teljesedtek be, ugyanis az autóval érkező vendégség mellett, a délre kiérkező vonattal szinte özönlöttek az érdeklődők.

DSCF0372

A Zsuzsis karnevál egy úgy látszik most már “beállt” 400-500 fős vendégsereg körgyűrűjében zajlott. Ez a nap nem igazán a kiegészítő foglalkozások, különböző testet megmozgató egyéb szórakozásra épült, hanem egyértelműen a műsorra. Ettől függetlenül most is volt gyerekeknek arcfestés, ugrálóvár, aki akart vehetett mézeskalácsot is, hókristályt, de a büfében sört vagy üdítőt is. Az étket most a Frárer-tanya osztotta, akik hamburgert és csülkös slambucot kínáltak.

Ez a program már mint említettem kifejezetten a műsorra koncentrálódott…és nem hiába!…Nem tudom hogy ezen sorok olvasói között hányan törzslátogatói a Zsuzsis rendezvényeknek, de több kilátogató véleményét osztva nyugodt lelkiismerettel kijelenthetem, hogy az augusztus 18.-i műsor eddig messze a legjobb volt az elmult évek rendezvényei közül. A szervezők ugyanis nagyon ügyesen kihasználva  a virágkarnevál közelgő rendezését, megtudtak onnan hívni olyan külföldi, és hazai  csoportokat, amelyek roppant szinvonalas műsort biztosítottak. Bátran és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy le a kalappal a műsort illetően.

A műsort  már második alkalommal  vezette Nagy Annamária , aki  az ő tőle megszokott magabiztossággal konferálta be a sorba érkező fellépőket.

DSCF0368

A nap első programjaként a Mikerpércsi csillagok nevű mazsorett tánccsoportot láttuk.

DSCF0366

Ezután következett  a Dansing Bots Country táncegyütes, mely lendületes countrys hangulatú műsorával tüzelte fel a közönséget. Ez a csapat még most járt elsőként a Hármashegyen, nagyon szinvonalas előadást adtak elő.

DSCF0370

Az eseményről egy 30 perces videót is készítettünk, amelyet 2 részbe tettünk fel az internetre.

A rendezvény egyik külföldi vendége a Hanacka táncegyüttes volt, amely Csehországból érkezett. Bevallom nem irígyeltem a táncosokat, ugyanis a 35 fokban kalapban, vastag népviseletbe  beöltözve  biztos nem csak a szemük és a homlokuk izzadt meg!   Mosolygó arc

A műsor a Cseh néptáncra épült, ami talán kicsit liht-osnak tünhetett hangulatában, és vérmérsékletében a magyar néző számára. Ennek ellenére élvezhető volt és látványos. A country igaz nem rokon műfaj a Cseh néptánccal, de a hangulat hevében még az előzőleg fellépő country táncosok is   táncra  perdültek

DSCF0358

DSCF0381

A nap számomra legtetszetősebb műsora a Török Pendik táncegyüttes műsora volt. Jártak már Magyarországon, és itt is  jó hangulatban, és szivélyesen fényképezték magukat a vendég sereglettel. Igazi pörgős vérpezsdítő műsor volt, minden elismerésem a táncosoknak, ugyanis a kánikullában, a napon egy olyan pörgős lendületes műsort adtak elő aminek már csak láttán kimelegedett a látogató.

DSCF0391

DSCF0406

DSCF0403

A képen pedig már az Osiris Hastánc stúdió látható. Több generecióval is felvonultak, egészen a kis pár éves kislányoktól a nagymama korú hölgyekig megmutatták tudásukat. Valószinűleg a ringó csípők látványa nem csak a férfiaknak nyerte el  a tetszését, talán még a hölgy vendégek közül is kedvet csinált némelyiknek. Az Osiris táncegyüttes egy 20-25 perces műsorral szórakoztatta a nézőket.

Ezután következett a már más ilyen  rendezvényeken is nagyon várt , és gyerekek által már szinte kikövetelt cukorkaeső. Azt mondanom sem kell, hogy most sem taposott bele a földbe senki  egy szem cukorkát sem Mosolygó arc

DSCF0414

Ezt követte a maszkverseny eredményhírdetése, ahol a szervezők díjazták az apróságokat. A rendezvény szervezői nem hagytak senkit sem hogy üres kézzel távozzon, így minden egyes nevezőnek kedveskedtek valamivel. Zsuzsi-jegyek, apróbb ajándékok, de a díjak között vacsora meghívás is szerepelt.

DSCF0416

DSCF0422

DSCF0424

A műsort  rég látott egykori Zsuzsis törzs fellépők zárták. Simonyi Ferenc- Pintér Tímea, Mediterrán nyár, –Mediterán szerelem című műsorukkal .  A művészúr, és a művésznő egykoron  szinte “törzs sztárjai” voltak a hármashegyi rendezvényeknek. Szinte nem múlhatott el úgy Zsuzsis rendezvény, hogy ne halhattuk volna meg Simonyi úr és Pintér művésznő égben szálló hangját. Bevallom ez akkoriban kissé már unalmasnak tünt, de így ennyi idő távlatából kifejezetten üdítőként hatott.

A rendezvény ezzel a műsorral ért véget olyan fél 5 körül. Aki még maradni akart  az nyugodtan maradhatott, ücsöröghetett,nézelődhetett. A büfé még 6 óráig várta a vendégeit, és még a rendezvény után is kint maradt a hangosítás .

Azt hiszem egy nagyon szinvonalas programot mondhatott a magáénak ezen a napon a Zsuzsi-vasút és a nézőközönség. Nagyon jó fellépőkkel, és megfelelő létszámú érdeklődő mellett nagyon jó hangulatban telt az esemény.

Ami viszont egy kifejezetten negatív tényező volt ebben a sok sok jóban !

Az esemény vége felé,és szerintem ez nem csak engem zavart, az a Fráter-tanya nevű vendéglátók viselkedése. Véleményem szerint  nem megengedhető egy ilyen program alkalmával, és a műsor utolsó fellépőivel szemben is nagy tiszteletlenség, hogy a zajló program közepette, egy utánfutós szerelvénnyel  beállnak az addig a nézők szórakoztatásáúl szolgáló körszinre, és ott, és akkor kezdenek egy utánfutót kellékeikkel megrakni!!!!….Ez tiszteletlenség volt az akkor még műsort adó Simonyi Ferenccel, és Pintér Tímeával , illetve a műsort megtekintő nézőkkel szemben is!

Album megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintése

A legközelebbi hagyományos Zsuzsis program a Szüreti mulatság lesz szeptember 28.-án.