images

Újra telepítések lesznek a Vekeri és a Rókás tavakon. Legutoljára e-hónap 10.-én pontyot helyeztek a Halkatrasz 6mg szövetkezet vizeibe..Most közzétették az ez évi még hátralévő telepítések ütemtervét is…

A Vekeri és Rókás tavak üzemeltetője, a Halkatrasz 6mg szövetkezet  felhívja horgászok figyelmét, miszerint holnap, azaz augusztus 29.-én pontytelepítés lesz az említett horgászvizekbe. A telepítés előreláthatólag 15-19óra között lesz. .  1-1,5 kg-os pontyok lettek rendelve. A Vekeri-tóba 8 mázsa lesz ebből a halfajból  kihelyezve.

A Vekeri-tó üzemeltetője továbbá elmondta: a nagy hőséget sajnos a Vekeri és Rókás-tavak vízszintje is megsinylette. A Vekeri-tó vizéből kb. 80 cm víz hiányzik. Ez igaz nem olyan mértékü mint a tavalyi vízhiány, de jócskán meglátszik a tavon. Remélhetőleg az extrém hőség végeztével, és a most beköszöntött  enyhébb csapadékosabb idővel a tavak vízszintje sem fog tovább csökkenni, így lehetőség lesz a jövő hónapban, a tervezett keszeg, kárász telepítésre. Az idei évben már több ponty telepítést nem tervez a szövetkezet, így a holnapi lesz az utolsó ebben a szezonban.  Az idei szezon is hozott szép fogásokat! A Rókáson 19 kilós harcsát fogtak!..ez dupla öröm, ugyanis ez egy páratlan horgászzsákmány a halat  kifogó pecásnak, másrészt öröm a tógazdának, aki  fellélegezve nyugtázhatja – ez a nagy ragadozó sem fogja már tizedelni a halállományt!

Az üzemeltető szeretettel várja a horgászokat.