DSCF0676

“Szüreti mulatság” címmel rendeztek egész napos szórakoztató programot a hármashegyi pihenőközpontban….Szeptember utolsó szombatján fellépőkkel, étel, és italkülönlegességekkel csábította a Zsuzsivasút a kirándulókat….

Az előző langyos  napokhoz képest, hideg fagyos reggel után, egy kellemes elő-elő tűnő napsütésben zajlott a Hármashegyre meghírdetett szüreti mulattság. Nevéből is adódóan itt első sorban az evésen és iváson volt a fő hangsúly. Természetesen mindemellett a szervezők most sem hagyták hogy  unatkozzunk, így szinvonalas műsorról is gondoskodtak számunkra. Mindezek mellett most is megtalálhatóak voltak az ilyen ünnepek alkalmával már megszokott kiegészítő foglalkozások, sőt még az eddig megszokott ugrálóváron kivűl még bikalovaglás is volt. Ez utóbbiból pedig még versenyt is szerveztek a rendezők.

Mint ahogy azt már az előbbiekben említettem, ezen a napon az evés ivásé volt a főszerep.  Ehhez a tevékenységhez pedig az alapot, vagy hogy pontosan fogalmazzak az alapanyagot a Fráter-tanya szolgáltatta.

DSCF0674

DSCF0666

DSCF0700

A Fráter-tanya személyzete összesen négy fajta bort kinált vendégeinek, három fajta fehéret, és egy fajta vöröset. Ezek a borok az Érmelléki tájegység ( Létavértes-Érmihályfalva) legkiválóbbjai voltak, amelyek mellett mustot, és a borok  mellé kis ínyenc sajtos falatkákat is lehetett fogyasztani…de akinek szőlő evéshez volt kedve, az is megtalálta kedvencét…A kis apró sajtos falatkák hamar elfogytak a bor kóstolgatás hevében, de bort, és mustot egésznap szürcsölhettek a mulatozók.

A felkínált jobbnál jobb borok élvezete közben szemünket is legeltethettük, ugyanis a rendezvény első programjaként a Fülöpi Búzavirág néptánccsoport műsorában gyönyörködhettünk.

DSCF0671

DSCF0672

 

A Zsuzsi-vasút által szervezett rendezvényeken már megszokott cukorkaeső most is nagy népszerűségnek örvendett. Ugrott rá apraja nagyja.

DSCF0691

A “nasi” eső után következett a már Hármashegyen agusztus 18.-án is nagy sikert aratott Dancing Bots Country Club műsora.

DSCF0702

DSCF0697

A magyar ember számára jobbára régi Western filmekből ismert tánc formációt most is szinvonalasan adták elő. Ami még feltünő volt, és nagyszerű látványt keltett,.. hogy a  szinpadon lévő mint egy 10 ember  hajszál egyformán mozgott, és a legkisebb hiba nélkül adták elő produkciójukat… a siker természetesen most sem maradt el.

Eközben már elkészült a Borjúpörkölt. Ennek  hírére a borkóstolásban megéhezett vendégsereg egy szempillantás alatt ellepte a pörköltös kondér környékét.

DSCF0701

DSCF0706

A borjúpörköltet házikenyérrel szolgálta fel a Fráter-tanya.

DSCF0717

DSCF0712

A nagy tisztás végében íjászatot gyakorolhatták a gyerekek. Ez egy új dolog volt még a hármashegyi rendezvények során, így nagy érdeklődés övezte ezt a foglalkozást is. A vállalkozó szellemű újdonsűlt íjászok “vérmérséklettől” függően céltáblára, illetve  plűs nyuszinak, vagy kecskének látszó tárgyra adhatták le lövéseiket.Mosolygó arc

 

DSCF0687

DSCF0662

Eközben már javában zajlottak a  műbikát meglovagolni kívánó versenyzők megméretetése. Ebben a számban  felnőtt és gyerek kategóriában történt eredményhírdetés.

Ezen a képen épen a felnőtt kategória büszke 3. helyezettjét láthatjuk…Gratulálunk neki!..

DSCF0736

  A szüreti mulattság elnevezésű hármashegyi rendezvény utolsó fellépője a LESZ-DANCE tánccsoport műsora volt, melyről szerintem bizton állíthatom hogy szemet gyönyörködtető műsorszám  volt. Akik nem mentek vissza az első Zsuzsival, azok biztosan nem bánták meg. Gyönyörű, különböző ruhakölteményekbe öltözött fiatal hölgyek,  nagyon látványos előadásukkal kápráztatták a nézőközönséget.

DSCF0737

DSCF0740

DSCF0746

Nehezen tudnám megsaccolni hogy a szeptember 28.i hármashegyi Zsuzsis programon  hányan vettek részt, ugyanis ezen a napon nagyon sokan jöttek ki a nagy tisztásra. Ez azért nehéz, mert voltak olyan csoportok akik nem erre a programra  érkeztek , hanem más csoporthoz csatlakozva szórakoztak, sportoltak Hármashegyalján

DSCF0748

 

A  játszópark folyamatosan teltházzal üzemelt, a gyerekek kézről kézre adták a labdákat, kis bringákat, műanyag teherautókat. de a szeptemberi napsütésben a felnőttek is láthatóan jól érezték magukat.

DSCF0749

.…és akkor néhány  kritika a rendezvény egészéről!…Itt előre szeretném bocsátani, hogy külön szeretném választani a műsort a programokkal, és külön a vendéglátást, bor és ételkínálatot.

A szüreti mulatság műsorai a hármashegyi programokon már megszokottakhoz hasonlóan nagyon jók voltak.  A szervezők tudtak új elemeket is  beépíteni a programba. Úgy mint az íjászat, és nagy sikere volt a bikarodeónak is.

Így az ez évi műsorsorozat vége felé haladva kijelenthetem hogy  változatos, és élvezetes foglalkozásokkal, és  műsorszámokkal kedveskedtek a szervezők a vendégségnek…és amit most is szeretnék kihangsúlyozni, INGYEN!… Ezért a nézelődőnek csak egy Zsuzsi jegyet kellett váltania. De ha autóval, vagy biciklivel érkeztek, akkor sem került egy fillérjükbe sem a műsor megtekintése. Ennek a programsorozatnak a megszervezésében ki szeretném emelni Makóné Fogarasi Hajnalka  főszervező, és csapata  munkáját, akik láthatóan lelkiismeretesen,  a műsor egész ideje alatt szinte örökmozgóan,  és jelmondatukhoz hűségesen ragaszkodva , és betartva  (“Szivügyünk a Zsuzsi” )  végezték a feladatukat.

Néhány szó a vendéglátásról, bor és italkülönlegességekről…

A felkínált borfajták közül szerintem az első kóstolás után mindenki tudott magának kedvére valót választani. Ezek a borok az érmellékről származtak amely a nem messze lévő Létavértes, Kokad, Érmihályfalva, Érsemjén, és ezen települések környéke. Ez a vidék nem esik messze Hármashegytől, így nagy öröm volt  számomra hogy nem távoli vidék, esetleg márkásabb borait hozták el erre a rendezvényre, hanem a környék borpalettájának igaz nem nemzetközi szintű, de szerintem kifogástalan ízű képviselőit  mutatták be az érdeklődőknek. Jó hogy mustot, és szőlőt  is hoztak magukkal, mivel így valóban jobban érezhető volt a szüret hangulata.

…az étel/ek/-ről… Ha jól emlékszem úgy lett meghírdetve a rendezvény, hogy “Finom meleg házias ételekkel…”. ..Meleg házias ételként borjúpörkölt krumplival és házikenyérrel lett kínálva a vendégek számára.  A forró, üstben készült pörkölt nagyon finom volt… Igaz, és ezzel a véleményemmel más is osztozott, 1000 ft-ért elég kevés volt. Jó, tudjuk hogy a borjúhús nem épen olcsó mulatság, és nem a csirkeláb árkategóriájába tartozik, de a 4 szem hús, a 4 szem krumplival mértani vetülete  a tányéron , az asztalra kitett 1000-es ellenében elég karcsúnak  mutatkozott…még szerencse hogy a pörkölt mellé vásárolt 3 szelet házikenyér valamelyest csökkentette a gyomromban a borjúpaprikás által hagyott űrt!..Na mindegy jól laktunk…és akkor amikor már mindenki csak múlt időben beszélt az elfogyasztott borjúpörköltről, és esetleg jóllakva sörét, vagy pohár borát hörbölgette, egyszer csak előkerült a semmiből, a Fráter-tanya kínálatából, a töltött káposzta, és a sült malachús!..Hát mit mondjak? ..Finoman szólva nem a legjobb időzítés!..Egy ilyen komoly vendéglátónak azért azt illene tudni hogy a töltöttkáposzta, és a sűlt malachús nem épen a desszert kategóriába tartozik, és nem a főétkezés végén kellett volna kihozni, hanem esetleg ezzel egy választékot képezve a borjúpörkölt tálalásával egy időben… Már ha házias meleg ételeket kináltak  az előzetesbe!..és itt a többes számra hívnám fel a figyelmet. Mint tapasztalhatjuk, tapasztalhattuk, a Fráter-tanya árai nem épen az olcsó kategóriás árak közzé tartoznak, épp ezért nagyobb pontosságot vagy odafigyelést várna el tőlük a vásárló!!

Mindezen kis malőr, csúszás ellenére, és nem épen a  vásárlóbarát  árak árnyékában, úgy a kaja, mint a felkínált borok, must, nagyon finomak voltak, ez elvitathatatlan… és akinek így hónap végén volt egy kis megtakarított pénze, az egész biztosan finomakat ehetett, és ihatott ezen a Hármashegyi szüreti mulatságon!

A szüreti mulatságon készűlt képek a fényképalbumban tekinthetőek meg.