DSCF0929

A Fórumban vasárnap ért véget az a fotókiállítás amely  a Zsuzsi-vasút múltját mutatta be a látogatóknak. Képeket, régi zsuzsis ereklyéket vonultattak fel, amelyek mostanság már így 37 év elteltével a teljes vonal megszünésével, kuriózum számba mennek…

A Fórum üzletközpont alsó szintjén több napon keresztül volt látogatható az a kiállítás, amely maketteken, modelleken kivűl magán gyűjtők gyüjteményeit vonultatta fel.  Kiszeretném emelni a fotógyüjteményeket, ugyanis ezek a képek átfogóan mutatták be azt az időszakot amely a 70-es évektől napjainkig jellemzi kedvenc erdei vasutunkat. Számomra kiemelt jelentőséggel bírt az a néhány fénykép amely a régi, 1977 előtti, ma már nem üzemelő régi Zsuzsi állomásokat mutatja be. Ezeket az állomásokat egykoron nyüzsgés jellemezte, és ezekből a falvakból annak idején kizárólag a Zsuzsi-vasúttal juthattak a vidéki emberek Debrecenbe. Ezek az egykori állomások ma már üresen, elhagyatva, vagy magánlakásként  folytatják létüket.

DSCF0927 

DSCF0928

A fent látható 3 kép az 1977 előtti teljes pályaszakaszú Zsuzsi-vasút nyírmártonfalvi vasúti állomásáról készültek. Ezek a képek ma már nagy ritkaságnak, és páratlan értéknek számítanak, ugyanis nagyon kevés kép található ma már erről az időszakról.

Zsuzsi-vasút egykori nyírmártonfalvi állomása mostanság.

Ez a kép napjainkban készült a nyírmártonfalvi állomásról. Ma már magántulajdon, és lakóházként funkcionál.

 

A most következő kép  a 70 es évekbeli Nyíracsád állomást mutatja be.

DSCF0926

DSCF0931

Szintén egy fotóritkaság ma már nem létező épületről.

 

DSCF0932

Debreceni végállomás

 

A kiállitáson az úttörő vasút korszakából való képeket is megtekinthettünk.

DSCF0910

DSCF0906

DSCF0907

DSCF0908

 

 

A kiállításról készített összes kép ebben a fotóalbumban tekinthető meg.