DSCF0981

Igaz kis csúszással, mivel valójában már egy bő hete hogy halloween volt, és  riogattuk egymást a töklámpákkal, de a Zsuzsi-vasút úgy döntött most rendezi meg az “I. Hallowen party”-ra keresztelt késő esti tökfaragós rendezvényét. Ez a program azok közzé a Zsuzsi-vasutas szervezésű események közzé tartozott, amely az éjszakai Hármashegy varázsát felhasználva  csábította ki a turistákat Hármashegyaljára.. Az esti sötétségben, erdőn mezőn át  zakatoló, fával  fűtött, kivilágított  kocsikkal közlekedő Zsuzsi bűvölete, és a Hármashegyi éjszakai hangulat mint egy 200 embert vonzott ki erre a rendezvényre….

A városban élő ember számára mindig is  nagy izgalmat és  különleges szórakozást nyújt ha este a sőtétségbe burkolózott  rejtelmes erdőbe juthat ki . Egyedi varázsa, izgalma nem mindennapivá teszi az ilyen eseményeket… Egy ilyen nem mindennapi programnak lehettünk részesei november 9.-én, amikor is ezt az érzést még egy Hallowen partyval is megfűszerezték nekünk.

DSCF0942

DSCF0972

A zsuzsi 17 órakor idult Debrecenből, és egy közel egy órás csodálatos hangulatú út után érkezett ki a Hármashegyi Természet házához. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a rendezvényhez, így ideális körülmények között zajlott ez a valamivel több mint 2 órás esemény.

A rendezvényt a természet házában Gacsályi István igazgató nyította meg, miután a Rendezvény főszervezője, Makóné Hajnalka  ismertette az est programjait, választható foglalkozásokat.

DSCF0958

DSCF0959

A csillagfényes sötét éjszakát kihasználván egy választható program volt a Magnitudó csillagászati egyesület vezetésével, a csillagvizsgálóban való  távcsöves égbolt kémlelés, amely igaz az elején a rendesen összerendeződött felhőzet miatt nehezen ment, de  későbbiekben  kitisztult égbolton kedvükre fürkészhettek a kíváncsi távolba nézők.

DSCF0956

Ezalatt lehetőség volt a meghírdetett tökfaragó versenyre a remek művek elkészítésére, amelyhez alapanyagot a rendezőség biztosított. A versenyzőknek semmi mással csak a velük született csodálatos képzőművész tehetségüket kellett hogy megjelenjenek, ugyanis még a  csoda faragáshoz szükséges kést is szervezők biztosították.

DSCF0974

Akik viszont inkább úgy döntöttek hogy a szabadba, a sötétség varázsát akarják élvezni, azoknak lehetőségük volt a büfé környékén rakott tábortűz mellet ücsörögni. A büfé az épület felújítása miatt még nem üzemel. A jelenlegi állapotáról néhány képet még nappal sikerült készítenünk.

DSCF0935

DSCF0936

Idéglenes büfé a Természet házában volt felállítva, amelyet a Fráter tanya üzemeltetett. Ahol igaz nem volt sör, és cola, de lehetett kapni ízesített ásványvizet, kávét, hamburgert, forralt bort, sőt akinek volt 500 ft-ja egy fél decire, az még meggypálinkát, vagy jaggert  is ihatott. Ahogy elnéztem a meggypálinkás, és a Jaggeres üveget nem igen kellett utána önteni! Mosolygó arc

DSCF0946

Ami viszont biztos, hogy a hangulat jó volt!..és hogy ez a hangulat még jobb legyen  azt egy rögtönzött Zumba bemutató  volt hivatott szolgálni, amelyet a konferencia helyiségben, egy csupa izom párductestű hölgy vezényelt a nagyérdemű számára. Sokan csatlakoztak, és próbálták megközelíteni a hölgy által  nyújtott szintet, de legtöbben csak szemmel követték a boszorkányos ügyességű Zumba tánctanárt.

DSCF0971 

Az est végén díjazásra kerültek a tökfaragványok, amelyek elismeréséül Zsuzsi jegyek, vámpirfogak, és más apró ajándékok lettek átadva a díjazottaknak.

DSCF0991

A Halloween party 20.30 kor zárult amikor is a Zsuzsi vissza indult Debrecenbe.

Ez a rendezvény tanúbizonyság volt arra,  hogy nem csak egész napos és nagy dínom- dámommal  felhajtással fűszerezett rendezvényre lehet kicsalni az embereket, hanem ez az est bebizonyította, hogy jól szervezett, megfelelő, változatos, akár apró programokkal, és egyszerű kis közösség megmozgató versengésekkel, foglalkozásokkal  is lehet nívós, és sok ember számára maradandó élményt nyújtó rendezvényt szervezni….Mindenesetre nekem zömében tetszett a november 9.-ei Halloween party, és ahogy a többé jelenlévő  vendég reakciójából leszürtem, ezzel a megállapításommal nem voltam egyedül.

A rendezvényről készült többi kép, itt a fotóalbumban tekinthető meg.