DSCF1075

Elérkeztünk az év utolsó  hónapjához, amely a novemberi kellemes őszi idő után meghozta bizony a minuszokat. Ennek a nem elhanyagolható körülménynek pedig meg is lett a hatása, ugyanis erdőspuszta horgásztavainak nagy részén megjelent a  vizet boritó néhol már 2 centit is elérő jégtakaró. Ez pedig mint tudjuk horgászat szempontjából a legrosszabb, ugyanis ezt már a horgászfelszerelés nem töri be, de a vakmerő jégre merészkedő horgászt könnyen a vízbe ejti….

A Hármashegyi-tóra történő kilátogatásunkkor a kialakult jégtakaró mellett a másik legfeltünőbb látvány a tó  vízszintje volt. A jégtakaró  még nem teljesen összefüggő, ugyanis a nap sütötte helyeken még voltak szabad víz foltok. A száraz nyár, és a szintén csapadékszegény ősz eléggé megviselte a tó vízszintjét, ugyanis mintegy méternyi víz hiányzik Hármashegy gyöngyszeméből. A látvány elég elkeserítő, de azért azt megnyugtatásként kijelenthetjük, hogy a vízhiány nem éri el a tavalyi év ilyenkor mért szintjét.

Néhány horgásszal találkoztunk kint a parton, akik szinte kizárólag rablóra próbálkoztak, süllőre és csukára. A hármashegyi tónak nagyon szép süllő állománya van, amelyből a mai napon is ki kicsipkedtek az ügyesebb horgászok.

A tavon még kint van a lakókocsi, tehát még egész nap, és éjszaka kint vannak a halőrök, de a befagyás, és a napokban éjszakánként várható folyamatos fagy miatt valószinűleg néhány nap múlva behúzzák a halőr lakókocsit, így  véget ér a horgász-főszezon a tavon. Ez nem jelenti azt hogy  az év hátralévő részében már  nem lehet majd horgászni a vizen, hanem csak annyi változik, hogy  már a nappal kiérkező halőrtől lehet majd napijegyet vásárolni.

A Hármashegyi-tóba ebben az évben 3-szor telepítettek.  Március 29.-én 10 mázsa pontyot, április 27.-én 5 mázsa kárászt, és 5 mázsa pontyot, július 12.-én pedig 6 mázsa ponty került a Hármashegyi-tóba.

DSCF1068

 DSCF1069 

DSCF1070

DSCF1071

DSCF1073

DSCF1074