Tisztavizi-tó

Ez a kép még a nyáron készült a Tisztavízről, ma már teljesen másképp fest. A tó vize befagyott, véget ért a szezon ezen a horgászvizen is. .. de vajon végleg bezárt a Tisztavizi-tározó? A napokban ugyanis  több helyről kaptuk ezt a hírt, így utána néztünk kicsit hogy mi ebből az igazság…

Illyés Jánostól kértünk információt ez ügyben aki a Tisztavizi-tó tulajdonosa.

Illyés János elmondta: A tó végleges bezárásáról szóló hír nem igaz! Az biztos hogy a jövő évi szezon teljesen új szabályzás alatt fog folyni.   Erről még pontosat nem tudott mondani, azt mondta várjuk még meg a tavaszt, ugyanis télen lesz még elég idő kidolgozni a jövő évi működési szabályzatot. Ami biztos, hogy jövőre jelentős változások lesznek a horgászattal kapcsolatban.

A tulajdonos elmondása alapján az idei év elég nyűgös volt, sok problémák adódtak a tóval kapcsolatban. Itt nem első sorban a horgászokra vagy a halárakra gondolt, hanem a vízszintre, és más olyan tényezőkre amiről nem igazán akart nyilatkozni.

A tó az idén már nem fogad horgászokat, vize befagyott, 2014-ben nyit újra mihelyt  kitavaszodik.

A Tisztavizi-tó az idén is a  környék egyik legintenzívebben telepített tava volt. Márciustól- júniusig, illetve szeptemberben és októberben kéthetente telepítették, míg főszezonban,  júniustól- augusztusig hetente helyeztek bele halat, 3-7 mázsáig  telepítésenként.

Az utóbbi egy két évben a horgászatot is érintő válság, pénztelenség, és az ennek következtében tapasztalható általánosan minden vízre vonatkozó megfogyatkozott horgászlétszám ellenére, a Tisztavizen nem panaszkodtak. A Tisztavizi-tavak mindíg is népszerű horgászhelyek voltak, és a tulajdonos elmondása alapján a jövőben is arra fognak törekedni hogy a Tisztavizi-tavak jó híre a következőkben is megmaradjon.

A 2014-es  évben életbe lépő  horgászati szabály módosulásáról jövő év tavaszán értesítjük olvasóinkat.