BUÉK.

Elérkeztünk a 2013-as év végéhez, Szilveszter napjához. Egy újabb évet tudhatunk magunk mögött, amely az Erdőspusztai Horgász Portál létezését tekintve a második év volt. Lapunk ebben az évben is teljes erejével azon munkálkodott, hogy lehetőségeinkhez mérten minél nagyobb népszerűséget szerezzen az erdőspusztáknak. Legyen ez horgászat, túrisztika, vagy akár kulturális esemény. Erről az időszakról szeretnénk egy kis visszatekintést, számvetést végezni.

2013-ban sikerült elég széles skálában tudósítani az erdőspusztai eseményekről. Ott voltunk minden egyes Fancsikai telepítésnél, amelyekről fényképes videós beszámolókat készítettünk. Folyamatos kapcsolatot tartunk fent a megyei MOHOSZ-szal. Elértük hogy a Horgász Szövetség minden egyes Erdőspusztákat érintő intézkedéseiről első kézből informál bennünket.

Szintén folyamatos kapcsolatot tartunk fent a Vekeri, és a Rókás-tavak üzemeltetőjével. Köszönjük nekik is az együtt működést.

Sikerült némi rést találni a páncélon, és valamilyen szinten kapcsolatot tudtunk teremteni a Mézeshegyi-tó, a Zöld-Arany HE. vezetésével. Reméljük ezt a bimbózó információs kapcsolatunkat a következő évben tovább tudjuk fejleszteni az egyesülettel.

Ezek mellett folyamatosan tudósítunk a Halápi-tóról, és a Bodzásról. Igaz ebben az évben az említett tavak, tavalyi kiszáradása miatt, ezeken a vizeken  nem folyt jelentős horgász élet, de legalább évszakonként mind  két említett tóra kilátogattunk.

Tudósítottunk még a Szentannapusztai-horgásztóról, és a Tisztavizi-tavakról is.

Folyamatosan beszámoltunk a Hármashegyi tó összes haltelepítéséről, ahol fényképeket, és videót is készítettünk az olvasók tájékoztatására.

A tájegység kulturális életét dokumentálása képen részt vettünk majdcsak minden egyes Hármashegyi rendezvényen. Ezekről a rendezvényekről  is sikerült fényképes, videós beszámolót készítenünk. A rendezvény szervezőével kialakított jó kapcsolatunk folytán folyamatos háttér információkat kapott oldalunk a lezajlott, és tervbe vett rendezvényekről, amely szintén nagyban segített bennünket hogy napra készen és pontosan sikerüljön tájékoztatni olvasóinkat.

Készítettünk tudósítást a hányatott sorsú Halápi-csárdáról, és aktív  kutató munkánk sikere képen, jó néhány a régi Zsuzsi-vasút életét felelevenítő fotóritkaságot is sikerült találnunk. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a képekre.

Ami szintén egy történelmi jelentőségű esemény  volt lapunk életében, megrendeztük 2013. augusztus 11.-én az  I. Fancsikai Horgász Kupánkat, amely a versenyzők véleményei alapján sikeresnek volt mondható. Erre is nagyon büszkék vagyunk.

Több szavazást is elindítottunk, amelyekben olyan kérdésekre kerestük a válaszokat amelyek szerintünk sok horgászt, természet járó embert érdekelnek. Ezek a szavazások, illetve eredményeik  egyfajta  választ próbálnak adni olyan kérdésekre amelyben általában megosztottak az emberek.

Természetesen folytathatnánk még itt a sort a különböző tudósítások megemlítésével, de ennek a kis leltárunknak  csak az a célja, hogy egy rövid emlékeztetőben felidézzük az év jelentősebb mozzanatait.

Néhány szó a jövőról… A 2014-es évben is folyamatosan azon leszünk hogy a legtöbb erdőspusztát érintő hírről mihamarabb informáljuk a lap olvasóit. A turisztikai vonal erősítésére tavasszal tervezünk egy “Zsuzsi emléktúrát” ahol a régi, Nyírbéltek-Debrecen vonal bejárásával, amelyet 3 részben kívánunk lebonyolítani, egy gyalogtúrát rendezünk a dél-nyírségen (Liget-alján) erdőspusztán át.

Junius közepén szeretnénk megrendezni a II. Fancsikai Horgász Kupánkat.Reméljük a vízszint, és a tó állaga lehetővé teszi a verseny lebonyolítását. Amennyiben a tó vizszintje jó lesz, és lesz rá igény, akkor a nyáron még egy versenyt fogunk rendezni.

..és egy pici kis statisztika:

2013-ban 120 cikket közöltünk le az oldalon. Ezekhez a bejegyzésekhez 129 hozzászólás született. Az oldal bejegyzéseire, híreire 44119 kattintás történt.

Ezekből a statisztikai adatokból egyértelműen megállapítható hogy az előző évhez képest közel duplájára emelkedett az érdeklődés az Erdőspusztai Horgász Portál iránt.

Köszönjük az oldal iránti érdeklődéseteket, és hogy a jövőben ezt minél magasabb színvonalon tudjuk folytatni, várjuk kritikáitokat, ötleteiteket, amellyel még érdekesebbé  tehetjük oldalunkat  ti, az olvasók számára.

Köszönjük az egész évi megtisztelő figyelmet! 

Boldog, békés új évet, és jó egészséget kívánunk

minden kedves olvasónknak!