DSC00374

Ebben az évben úgy látszik korábban kezdődik a szezon a horgásztavakon. Ennek  a korai kezdésnek  természetesen alapfeltétele a februárban beköszöntött jó idő, amely néhány nap alatt takarította el a tavakat fedő jégréteget. Élednek a tavak, sorba nyítják meg a kapuikat a környékbeli  napijegyes horgászvizek. A hétvégétől a Tisztavizi-tó is fogadja látogatóit. A nyitásról és telepítésről horgászjegyek árairól kérdeztük Illyés Jánost a tisztavizi-tavak üzemeltetőjét.

Illyés János elmondta:

“  Az elmult napokban már szóltunk barátainknak, ismerőseinknek hogy megnyitottuk a tavainkat. A mostani hétvégén pedig ha nem jön valami nagyon rossz idő akkor teljes mértékben megnyitjuk a horgászat lehetőségét a többi horgász számára is.A tavalyi eredeti elképzelések ellenére úgy döntöttünk nem változtatunk ebben az évben sem se a szabályokon, sem a napijegyek árán. Továbbra is 2500 illetve 3500ft-os napijegyért horgászhatnak vendégeink akik legtöbbje törzshorgász, évek óta járnak hozzánk hódolni hobbyjuknak. Mi ezt értékelve  ebben az évben sem emelünk a jegyek árán. Igaz a már megkötött szerződéseink, illetve a halat beszállító cégek árajánlatai mutatnak némi haláremelkedést, de mi ezt nem szeretnénk rá terhelni a horgászainkra. Inkább egy kicsit mi húzzuk összébb a nadrágszíjat. Cégünknek nem a horgásztatás a fő profilja, ez számunkra mellékjövedelem, így amig van rajta valami, és nem válik deficitessé addig nem változtatunk a megszokott díjszabáson.

Telepítések a jövőben is a megszokott ütemben fognak történni, ami azt jelenti hogy nem hetenként, vagy kéthetenként, hanem annak függvényében hogy mennyi halat fognak ki a horgászok a vízből. Ez úgy zajlik hogy az előzőleg betelepített halmennyiségnek az 50%-ának a kifogásakor már megrendeljük a következő szállítmányt,hogy mire a 75% kifogásra kerül, addigra megérkezzen az utánpótlás.

Tavaly összel bőven raktunk pontyot, keszeget és kárászt a vízbe. Ha pedig az időjárás nem változik, és ilyen szép idő lesz akkor nem soká amur telepítéssel szeretnénk kezdeni az évet.

Minden kedves régi és új horgászbarátunkat szeretettel várunk az idei évben is.”