2013-06-17-20-07-27_thumb

Hosszú idő után végre jó híreket kaptunk a Vekeri-tóről. Nem régen még arról  írtak  a különböző hírportálok, köztük mi is hogy katasztrófális helyzetbe került a Vekeri-tó. Ezt a helyzetet a tavalyi száraz idő okozta, amely hatására szinte majdnem teljesen kiszáradt. Az idei csapadék szerencsére már enyhítette ezt a káoszt, és az üzemeltetőtől kapott információk alapján 30-50 cm hiányzik még a teljes feltöltődésig. Ezt a jó hírt megkoronázva pedig rövidesen hal is kerül a vízbe…

A Vekeri-tóról Új Ádámtól kaptunk információt, aki az üzemeltető Halkatrasz 6mgtsz  tagja.  Eszerint március végén lesz telepítve a Vekeri-tó, amikor is 10 mázsa pontyot szeretnének szezonkezdésként a vízbe helyezni. A Rókás-tó is lesz telepítve amelybe 5-7 mázsa érkezik. Az üzemeltető pontos telepítési időpontot még nem tudott közre adni, ugyanis a hal érkezésének konkrét  dátumát még nem tudják. A halat már megrendelték, de a kiszállítás időpontját majd néhány nap múlva tudják meg.

Új Ádám úrtól többek közt még azt is meg tudtuk hogy egyenlőre kizárólagosan ponty betelepítésben gondolkodnak. Ez májusig havonta fog történni, májustól augusztusig, a szezonban pedig 3 hetente.

Azt is megtudtuk hogy a rémhírekkel ellentétben tavaly összel a Vekeri-tavat nem halászták le, így a tóban a törzsállomány benne van.

A horgászat szabályai, napijegy árak nem változtak, így a tavalyi, 2013-as feltételeknek megfelelően lehet horgászni. Napijegyet váltani,horgászni  már lehet a tavakon. Az elmúlt hét végén már többen is szerencsét próbáltak az éledező Vekerin, ahol már megindult a kárász, és egy ponty is horogra akadt.