DSCF1321

A mai napon sikerült beszélnünk a Hármashegyi-tó üzemeltetőjével, akitől meg kérdeztük, mi várható a Hármashegyi-tavon mostanság?….

Szász  Ferenctől megtudtuk hogy  elindult a tavaszi szezon a Hármashegyen is. Ezt megkoronázva a tógazda , a 15.-i ünnepek utáni héten tervez halat telepíteni ebbe  a majdcsak 5 hektáros tóba. A telepítés mennyiségét még nem árulta el, de az nagy valószínűségű hogy a tó frissen beköltöző lakói pontyok lesznek.

A tó 2014-es horgászszabályzata nem változik, mindenben követi a 2013 ban megszokottakat.

A tavat örző halőrök személye sem változik. A Hármashegyi-tavon napijegyet váltók továbbra is 2500ft-ért válthatnak nappali jegyet, és 3000ft-ért éjszakai jegyet. Nappali horgászat: 07-19 óráig, éjszakai horgászat: 19-07-óráig tart.

DSCF1320

Éves, és féléves bérletek váltására is van lehetőség. Éves bérlet ára: 50.000ft, amelyért korlátlan mennyiségű vízparton történő tartózkodás, és horgászat engedélyezett. Az éves engedély megváltása esetén elvihető 100kg  nemes hal, vagy 30 db . Amelyik hamarabb megfogásra kerül.

DSCF1322

Féléves bérlet a második félévre váltható. Ennek a  fajta bérletnek az érvényességi ideje Julius 1- December 31-ig tart, melynek ideje alatt korlátlan számban a vízparton tartózkodhat, illetve horgászhat a bérlettulajdonos.. A horgászati ciklusnak az engedélyezett mennyiségű hal megfogása szab határt. Ugyanis a féléves bérlettel 50 kg nemes halat, vagy 15 db ot lehet elvinni. Itt is szintén az érvényes, hogy melyik gyülik össze hamarabb.

DSCF1325

Az éves bérletek már igényelhetőek a halőröknél. A tó vízszintje jónak mondható. Még tovább is tudna telni a tározó, de a zsilipen a legfelső deszkák között átfolyik a víz a Zúgó-érbe.

Jelenleg még a halőrök nem laknak kint, hanem  kijárnak a tóra , így a napijegy megérkezésükkor  váltható. A telepítés után már egész műszakban kint lesznek.

DSCF1327

Ahogy a ma készült képeken is látható, nagyon szép naplemente előtti időben sikerült elcsípnem a Hármashegyi-tó ezen, ragyogó fényű arcát.  A tó partszakasza  jól bejárható.  Még  nem nőttek fel az aljnövények, és a kilátásnak sem szabnak gátat a fák koronái. Ez a már nem is annyira kora-tavaszi, inkább igazi, tavaszi  idő a legjobb kirándulások szervezésére.

A tó mellett, és a Hármashegy más részein is kis pihenő övezetek kerültek kialakításra, ahol a megfáradt vándor, vagy akár a  városból kiérkező kiránduló is  kellemesen kipihenheti magát.

DSCF1326

DSCF1328

A közelgő haltelepítés részleteiről, pontos idejéről ,információkat a jövö hét elejére igért az üzemeltető. Mihelyt ezeket az információkat eljuttatja hozzánk Szász Ferenc, természetesen megosztjuk az oldal olvasóival.