DSCF1352

Ezzel a címmel  még nem  közöltünk le cikket a hármashegyi eseményekről. Nem azért nem  tettük ezt eddig mert hogy lemaradtunk volna ezekről a programokról, hanem mert egyszerűen eddig még nem volt március 15.-i rendezvény a Hármashegyen. Igaz ha pontos akarok lenni , akkor tavaly már terveztek erre az időpontra Zsuzsis megemlékezést, de az a 2013-as  emlékezetes  országos hóvihar miatt   elmaradt.   A mai rendezvény is igen necces volt a mára jósolt szélvihar miatt, de szerencsére a Halápi erdő végtelen rengetegei, mint anya védő öle védelmezték a körszin programjait és az  ünneplők sokaságát.

DSCF1348

DSCF1336

DSCF1338

DSCF1340

DSCF1330

DSCF1329

DSCF1333

A Zsuzsi.vonat 2 szerelvénnyel szállította ki utasait a márciusi rendezvényre. Pontos utasszám meghatározásba nem szeretnék bele menni, de igy saccolás alapján, a vasúton, illetve az autóval kiérkezettek létszáma 3-400 között lehetett. Jó, ebben a létszámban a rendezvényen fellépő szereplők is benne vannak, de ha a az időjárás előrejelzések vészjóslatait is figyelembe vesszük, akkor szerintem nem lehet panasz a program látogatottságára.

Az esemény a délben kiérkezett vonat megérkezése után kezdődött, miután az utasok a  vonatról leszállva a Pergő Hagyományörző Műhely tagjainak vezetésével, 1948-as szabadságharcot idéző nótákat énekelve,  az állomástól a körszínig meneteltek. A büfénél egy háziállatokat bemutató alkalmi tárlat várta a nézelődőket, ahol Varga Edit “vadászlány”  különféle háziállatokkal, pulykától, a kacsáig sok sok apró jószággal  ismertette meg a nézelődőket.

Nem messze ettől a helytől pónin lovagolhattak a gyerekek, sőt aki akart még nyuszit is simogathatott.

DSCF1372

DSCF1371

 

A rendezvény gasztronómiai házigazdája ismét a Fráter-tanya volt. akik italokon kívűl meleg étellel látták vendégül a hármashegyi friss levegőn megéhezett ünneplőket. Ez alkalommal slambuc, és csülökpörkölt volt a menú, amelyeket egyöntetüleg 700 ft-os egységáron kínáltak a vendégeknek. Számomra nagy meglepetésként szolgált. hogy a vendéglátó mérsékelte árait, és ennek láthatóan nem csak én örültem, ugyanis a rendezvény egésze alatt sorok kígyóztak az étel, ital osztóhely előtt.  A kimért adag kissé hideg volt, de a mennyiségével nem volt probléma. Szerintem mind két fajta étel ízletes volt.

DSCF1362

A Hármashegyi büfé még mindig zárva volt. Annyit megtudtunk, hogy a büfé üzemeltetési jogát újra pályáztatja a Nyírerdő. Az erdei iskola üzemeltetése szintén fel lett kinálva, ugyanis annak régi üzemeltetője anyagi okokra hivatkozva azt lemondta. Információink alapján a Fráter-tanya mind két létesítmény bérleti jogát megpályázta.

DSCF1350

A mai viharos széltől talán a mészeskalács árus szenvedett a legtöbbet, akinek a sátrát szinte szabályosan fogni kellett egy egy hevesebb széllökés alkalmával. Ami viszont örömmel töltött el, hogy megpróbáltatásai nem voltak hiába valók, ugyanis láthatóan forgalma is volt a rendezvény alatt.

 

1948-ra emlékezve fegyverkiállítás várta a nézelődőket, ahol korhű katonai ruházatba öltött bakák  régi fegyvereket mutattak be, ahol még a vállalkozó szellemű nézelődők célba is lőhettek.

DSCF1344

 

12 órától a Pergő Hagyományörző műhely műsorában gyönyörködhettünk, amely ritmusokat halva többen is táncra perdültek.

DSCF1349

A márciusi ifjak névre elkeresztelt rendezvény természetesen nem lett volna egész, ha a hagyományos megemlékezés, az 1948-as események felelevenitése nem történt volna meg. Ezen a napon ez a feladatot   gimnáziumi tanulók látták el, amikor is mintha egy iskolai, március 15.-i eseménybe csöppenve érezhettük magunkat.

DSCF1354

DSCF1366

A március 15.-i megemlékezések után ismét a “Pergő” következett, ahol megalakult az “I. Hármashegyi Gyerek Bandérium”. Ezt a műsorszámot a Zsuzsanna napi télbúcsóztatón már nagy sikert aratott Pergő Hagyományörző Műhely prezentálta, most is osztatlan  sikert aratva.

DSCF1382

DSCF1377

A “Pergő” a résztvevőket is rendesen megmozgatta, ugyanis volt olyan hogy 50-en nem tudtak ellenállni a “pergő” ritmusoknak, és hatalmas kört alkotva  táncolták be a körszin tisztását.

A gyerekek körében az “I. Hármashegyi Huszár Bandérium “ megalakitása nagyon népszerű esemény  volt. Amely “okíratát”  a Dél-afrikai  első “bevetésük” előtt kézjegyükkel látták el. Mosolygó arc A Pergő megtalálta a közös hangot a gyerekekkel, sőt még azok szüleit is rendesen megtáncoltatta. Tartalmas, szórakoztató műsort adtak elő a rendezvény alkalmával.

DSCF1383

Ha 1 évre visszatekintünk a Hármashegyi Zsuzsis programok tekintetében, akkor megállapíthatjuk hogy a szervezőség a  közönség számára vonzó műsorokat, foglalkozásokat vonultatnak fel, amely az érdeklődők kiérkezők számában is tükröződik. Kinőtték a régebbi gyerekbetegségeiket, tehát pontosan kezdődnek a programok, azok kezdete összhangban van a vonatok közlekedésével, és az előzetes propaganda anyagokban is pontosan adják meg a műsor kezdetét. Próbálnak mindig ujdonságokkal, új műsorszámokkal, szereplőkkel kirukkolni, amelyek  olyan utasokat is ki tudnak ujra, és ujra  csábítani, akik már voltak   Zsuzsis rendezvényeken…és igazán ez számít eredménynek!

 

A következő tradicionális rendezvény az április 26.-i kisvasuti nap.

A rendezvényről közel 60 fényképet készítettünk, amelyeket itt az oldalon teljes terjedelemben nem tudtunk megjelentetni, de aki végig akarná követni a nap eseményeit az erre a fotóalbumra való kattintás után megteheti.