photo 1

A napokban halászták le a Rókás III-as tavát, amelynek halállományát 3 tóban osztották széjjel. – Adta  hírül Ujj Ádám a tavakat üzemeltető társaság szóvivője..

Ujj úr néhány fényképet is eljuttatott hozzánk amelyek a pár nappal ezelőtti lehalászás alkalmával készültek. A tájékoztatóból megtudtuk hogy kb. 15 mázsa hal került lehalászásra a Rókás III-as tavából,amelyek között csuka, süllő ,harcsa, és ponty volt, amely egyedek súlyai zömében 1,5-2,5 kg osak voltak, de mint a képen is látszik 10 kiló körüli harcsa is volt köztük.

photo 2

photo 4

photo 5

photo 6

Ebből a mennyiségből 4-4 mázsa került a Rókás I-es, és II-es tavába, 7 mázsa pedig a Vekeri tóba. Ujj Ádám hozzáfűzte – a Rókás III-as tava tavaly óta nem horgászható, azt halnevelésre tartják. Ez azt jelenti hogy kisebb súlyú halakat vásárolnak, amelyeket saját maguk hízlalnak, és telepítenek ki  a társaság többi tavába.

A vizmagasságról a szóvivő elmondta: a Rókás tavakból sajnos kb.  80-cm körüli vízoszlop hiányzik, amelyet a Kati-ér medréből, szivattyúzással próbálnak meg pótolni. Ezen cél érdekében a napokban leeresztették a Kenu-pálya vizét, amellyel tovább fokozták a Kati-ér vízszintjét. A Vekeri jobb helyzetben van, ugyanis annak vízszintjéből már csak vagy 40-cm  hiányzik.