2013-06-17-20-06-46_thumb

Ma kaptuk a Vekeri, illetve a Rókás tavak üzemeltetőjétől a hírt, miszerint rövidesen telepítik tavaikat…

Ujj Ádám a szövetkezet vezetője hírül adta: A Húsvéti ünnepek előtt mind három tavunkat telepíteni fogjuk. Péntek / április 18/ délutánra fog érkezni a hal. Terveink szerint a Vekeribe 8 mázsa pontyot, a Rókás két tavába 4-4 mázsa méretes pontyot fogunk behelyezni.

A halnevelő tavunkba is vásárolunk 6 mázsa kis méretű pontyot, amelyeket majd a későbbiekben, amikor már megfelelő méretűek lesznek, akkor fogjuk szétosztani horgász tavainkban.

A Vekeri vízszintje hál-isten elég jól kialakult, az üzemi vízszintig csupán kb. 20 cm hiányzik. Sajnos a Rókásnál nem ilyen jó a helyzet, 40 cm el kevesebb a szint mint kellene. Ezt megpróbáljuk pótolni a Kati- érből történő átemeléssel, de a Katiba olyan kevés víz van, hogy a szivattyunk nem tud folyamatosan dolgozni.

Ha a horgászok létszámáról akarnék nyilatkozni, akkor azt mondhatom hogy meg vagyunk elégedve, ugyanis mióta kijött a jó idő úgy a Rókásra, mint a Vekerire is  szépen jönnek horgászni. Talán a Rókásra valamivel  többen járnak. Ott a ponty, míg a Vekerin a kárász keszeg megy jobban.

Frissen telepített tavainkhoz  szeretettel várjuk a húsvéti ünnepek alkalmával is a horgászokat.