DSCF1575

A H.B. Megyei Horgász Szövetség márciusban kezdte meg ez évi telepítéseit, amely alkalmával a Fancsikába, és a Látóképi-tóba amurt, a Keleti- főcsatornába pedig pontyot helyezett. Az ez évi telepítési program következő állomása a május 5.-i pontytelepítés lesz, amikor mind három a  szövetség  által kezelt vízbe  pontyot fognak kihelyezni….

A Horgász Szövetség részéről dr.Veres Ferenc ügyvezető elnök nyilatkozott aki elmondta:

Május 5.-re tervezzük a következő telepítésünket, amikor is  pontyot fogunk kihelyezni  vizeinkbe, köztük a Fancsikai- tavakba is. A telepítésre kerülő halak mennyisége még nem eldöntött. Sajnos az utóbbi időben jelentős mennyiségű csapadék nem hullott, így a Fancsikai-tavak vízszintje nem változott pozitív irányban. Ép emiatt vannak akik azt mondják hogy az I-es tóba nem is kellene telepíteni csak a II-esbe. Mindenesetre  most még úgy néz ki hogy mind két tavat fogjuk telepíteni, valószínűleg a megszokott mennyiséget fogjuk mind két vízbe kihelyezni, de ez majd a jövő hétre lesz konkretizálva.  Az országban mindenhol esik az eső, de a Fancsikák vízgyűjtő területét sajnos menetrendszerűen elkerülik az esőt hozó felhők.

 

Van valami adat arról hogy hány területi-jegy kelt el ebben az évben a Fancsikára?

Sajnos elég kevés. Számszerű adatot jelenleg nem tudok mondani, mível április –30.-án lesz egy összesítés amely után tudok e-témában nyilatkozni.

 

Az amurtelepítés óta tapasztaltak visszaéléseket az amurtilalom betartásával kapcsolatban?

Nem jutott még tudomásunkra ebben kérdésben szabálysértés. A tavakat  megnövekedett létszámban járják halőreink. Négy halőrünk van jelenleg, akik váltakozva, 2 –en 3-an  vannak jelen vizeinken.