2013-04-02-10-31-22

A ránk következő űnnepi hosszúhétvégére a horgásztavak zöme készül. Nem lóg ki ebből a sorból a Vekeri-tó sem, ahol horgászcsalogatóként ma  amurt, és pontyot telepítettek..Új Ádám a tó üzemeltetője tájékoztatott bennünket az eseményről..

” A mai napon amurt és pontyot is fogunk telepíteni a Vekeri-tóba. Most a Rókásba  nem kerül hal, oda majd egy későbbi időpontba telepítünk. A betelepítésre kerülő pontyok, amurok, 1,5-2,5kg – os súlyúak  mind két fajból 2 m-2 mázsa lesz kihelyezve.. Ezzel a telepítéssel is szeretnénk kedvezni kiérkező vendégeinknek, hogy a hosszú hétvégén senki ne menjen haza hal nélkül. Legutoljára a húsvét előtti héten halasítottuk vizeinket, akkor a Vekeribe, és a Rókásba is pontyot helyeztünk ki.

Szerencsére nagyon jó vízszint van a Vekeribe, arra  azt is mondhatom hogy megtelt a tó. A Rókás vízszintje is javult, szerencsére a Kati-érből sikerült vizet juttatni a Rókás –tavakba.

Húsvétkor is sok horgász volt kint a Vekerin, és elég szépen fogdostak is. Szinte majdnem minden horgász  megfogta az 1-2 halát.

A ránk következő májusi, ünnepi  hétvégén igazi majálisi hangulat lesz  a Vekeri-tónál, lesz kint büfé, kirakodóvásár, pattogatott kukoricás minden ami egy ilyen napon kívánatos. Így semmi nem állhatja útját, hogy aki a tó mellé ön horgászni, kirándulni, főzni  hogy jól érezze magát.

 

Minden horgászt, és kirándulót szeretettel várunk a Vekeri, és Rókás –tavainkon!”