2345_1_pv

Az erdőspuszták északi szélén lévő Tisztavizi-tározóról is kaptunk telepítési információt. A tó halőrével sikerült beszélnünk aki az alábbi  hírekkel szolgált…

A  Tisztavizi tavak is telepítéssel készült az ünnepi hétvégére. Ez alkalommal kedden, 8 mázsa 1,5-3,5 kg os pontyokat tettek a tavakba. A 8 mázsa halat egyenlően elosztva 4-4 mázsát helyeztek mind két tározóba. Ezek vegyesen, tő, nyurga, és tükörpontyok voltak.

A  nagy tavat tavaly ősszel lehalászták és annak állományát a kis tóba tették át. Természetesen azóta a nagy tó is vissza lett telepítve, amelybe pontyot, keszeget és kárászt helyeztek az idén. Az eddigi telepítések alkalmával a nagy tó kapta mindig a több halat, így a halsűrűség mára már mind két tározóban hasonlóvá vált, így egyenlő esélyjel lehet mind két tóban próbálkozni.

A horgászás feltételei ugyanazok mint eddig, és a napi jegyek ára sem változott. Az év eddigi részében csak nappali horgászat volt engedélyezett, de holnaptól, azaz május-1 éjszakájától már folyamatosan lehet éjszaka is horgászni a Tisztavizi-tavakon.