DSCF1696

Azt hihettük volna hogy a mai napon Debrecen környékének apraja és nagyja, mind a már hetekkel ezelőtt meghírdetett, és a különböző médiák által  túl fújt stadionavatón töltik ezt a jeles napot. Azt hittük hogy kihalt utcák és pihenőövezetek képe tárul majd elénk ezen a jeles nemzeti ünnepünkön. ..de tévedtünk! Nem csak mi a természet fanatikus szerelmesei, hanem sok ezer ember gondolta úgy, hogy  a város által szervezett mű, puccos rendezvényei elől az erdőspuszták természetes, napfénnyel, és friss levegővel kényeztető csodálatos aurájába  menekül ezen a jeles napon.

Ez az időszak az év azon kevés időszakainak része, amikor fagytól, hőségtől mentesen, a természetbe csábulva nagyon sok ember keres feltöltődést a zöldelő erdők lobjai közt, a tavak hatalmas víztükrét csodálva, a már bimbózó akácok illatának mámorában. Ez a nap sem volt kivétel ez alól. Ez év május elsején is nagyon sok ember keresett felüdülést az erdőspusztai táj szemet, és lelket gyönyörködtető  egyedi aurájában.

Sokan látogatták meg  ezen  a napon az erdőspuszták pihenőövezeteit, ahol ki egyéni programokon, főzve, pihenve, horgászva, de nagyon sokan az előre meghírdetett közösségi programokon töltötték ezt a szép napot.

A Vekeri-tó és környéke már kialakulásától kezdve jelentős szerepet játszik a Debrecen melletti majálisi rendezvények lebonyolításában. Ez a hely már évtizedekkel ezelőtt is egyének, kis  közösségek, vállalatok,cégek közös kiránduló helye volt ezen a napon, ahol nagy főzések, eszem-iszomok zajlottak. Most sem volt  ez máshogy, íme  néhány kép a május elsejei Vekeri-tó környékéről..

DSCF1642

DSCF1687

DSCF1644

DSCF1684

Az egykoron sokkal szebb időket megért büfésor mára már teljesen kihaltan, mint egy műemlék hírdeti a régi idők hangulatát.

DSCF1685

..ezt a táblát sem mostanában tették ki!

DSCF1646

DSCF1658

DSCF1663

DSCF1669

DSCF1672

DSCF1673

DSCF1674

DSCF1675

DSCF1679

DSCF1681

DSCF1686

A május elseje nem csak a Vekeri-tóra csalta ki az embereket, hanem a legtöbb erdőspusztai kirándulóhely is magas látogatottságot mutatott.  Aki viszont nem főzni, horgászni, pihenni akart ezen a napon, az a természetjáró szövetség túráin is részt vehetett.Ezek közül  minden túrázó találhatott magának megfelelőt, ugyanis erőnléthez mérten, 15-50 km –es távok között lehetett válogatni.

DSCF1664

IMG

DSCF1694

Az Erdőspusztai Arborétumot sokan választották kirándulásuk szinhelyéül. Igaz a bemutatóház még mindíg nem üzemel, de az arborétum területe univerzális természeti környezet főzéshez, sütéshez, sőt kiránduláshoz is. A terület gondnoka információi alapján, a preparátori munka késlekedése miatt nem látogatható még a bemutatóház.

DSCF1688

DSCF1689

 

A Fancsikai-tavak mellett is rengetegen pihentek, horgásztak ezen a napon.

DSCF1695

DSCF1691

A kínálatból viszont most sem maradhattak ki az erdőspuszta különböző részein szervezett rendezvények, amely közül talán a legtöbb embert kicsábító a Zsuzsi-vasút majálisi ünnepsége. Erről a programról már egy korábbi cikkünkben írtunk, a “Majális a Hármashegyen-2014” című írásunkban… íde kattintva tekinthető meg.

Az ezen a napon készült összes felvétel ebben a fényképalbumban tekinthető meg.

Album megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintéseAlbum megtekintése