DSC01490

A gyereknapot minden évben megünnepli a Zsuzsi-vasút a Hármashegyen. Ebben az évben is meghírdették műsoros rendezvényüket, amelyre különböző zenés programokkal, és egyéb kiegészítő foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, most még  nagyobb hangsúlyt helyezve a gyerekekre. A mai alkalom tehát egy gyereknap volt a gyereknapban, szines népes kavalkáddal, amolyan igazi pihenőcentrumos bazári sokadalommal…

A rendezvény főprogramjai  fél 12 kor kezdődtek, de a délelőtt, vagy a reggel kiérkezők sem töltötték unalommal az időt, ugyanis ekkor már állt a Debreceni Búvárklub által üzemeltetett akadálypálya, ahol a bátrabbak fára fel , fáról le mászhattak, de aki akarta az akár kötélen is himbálózhatott. Aki pedig a békésebb stressz mentes időtöltés híve volt az nézegethetett, illetve még simogathatott is kigyót békát, nyuszit, kiskacsát, vagy ha lovagolni támadt kedve akkor póni hátára pattanva  szemlélte a sokaságot…Apropó sokaság!..Eddig minden egyes hármashegyi beszámolónk alkalmával megpróbáltunk megsaccolni hogy kb. hány ember kíváncsi az épen aktuális rendezvényre. Tesszük ezt azért hogy ezzel is próbáljunk egy fajta tükröt mutatni arról hogy milyen érdeklődés övezi az épen megrendezésre kerülő eseményt. Ettól a jó, vagy rossz, /megitélés kérdése/ szokásunktól most sem szeretnénk eltérni…Aki esetleg olvasta a legutóbbi, majálisi rendezvényről szóló beszámolónkat, az valószinűleg emlékszik rá, hogy az akkori kiérkező tömeget “emberhegyként” jellemeztük. Ha a mostani  látogatói létszámot szeretném megbecsülni, akkor azt kellene mondanom, hogy “emberhegy”+ 200 fő jelenlétében zajlottak a hármashegyi gyereknapi rendezvények. Bevallom már az utolsó két legutóbbi rendezvényen volt olyan érzésem, hogy a “Zsuzsis” rendezvények némelyike kezdi kinőni a Hármashegyi nagytisztás területének kereteit. Addig míg két éve egy hasonló eseményen pangott a körszin, addig mostanában már inkább a túlzsúfoltságot  tapasztalhatjuk.

DSC01448

DSC01497

DSC01504

DSC01517

Mielőtt ezt a beszámolómat elkezdtem írni, elsőként azt gondoltam hogy megpróbálok rövid lenni és nem bő lére ereszteni ezt az írásomat, hogy az olvasó a hatalmas szöveghalmaz láttán megijedve nehogy inkább bele se kezdjen írásom elolvasásába…De akár hogy is próbálom rövidre fogni, ezt csak úgy tudnám ha  a rengeteg program,  és  szereplők  lelkiismeretes munkájának ismertetését megkurdítanám. Ezt pedig azért sem szeretném megtenni. mert a Hármashegyalján a mai napon is nagyon sok amatőr, lelkes fellépővel ismerkedhettünk meg, és élvezhettük végig műsoraikat, akik teljes mértékben szívből és  lelkesedésből végezték a nem kis létszámú közönség szórakoztatását.

DSC01468

DSC01471

DSC01485

A mai napon is látogatható volt a csillagda, és a kilátó is egész nap várta vendégeit. A természet-háza földszintjén chips, és kávé automatákat helyezett el az üzemeltető, ezzel is emelve a korábban elég sok negatív kritikát kapott Természet-házának a szolgáltatási szinvonalát.

A rendezvény műsorai mint már említettem délben kezdődtek, amelyet egy eddig még Hármashegyalján nem látott hallott  “újhús” vezényelt le. A fiatalember igaz bemutatkozott, de a nevét sajnos elfelejtettem, amiért ezúton is elnézését kérem, de talán megmerem azt kockáztatni hogy az eddigi műsorvezetők közül ez az úriember konferált a legérthetőbben, baki mentesen, teljes mértékben profizmust sugárzott minden egyes megnyilvánulása.

DSC01508 

A programban voltak visszatérő szereplők, mint a Diri-Dongó együttes, amely most is sikert aratott a gyerekek körében.

DSC01461

Ez után fellépett a már többször látott és szintén nagy sikert aratott “A te kutyasulid” agility show-ja.

DSC01514

Szintén láthattuk már a Hármashegyen a “filling” táncstudió  mazsorett műsorát is, amely most is sok nézelődőt vonzott, és nagy tetszést aratott az apró kis mazsorettesek, és haladó társaik bemutatója.

DSC01526

Ezután a “Danca Univesse Tee” tüzes latin tánc bemutatója következett.

DSC01530

Ezek után a semmiből jelent meg egy szirénázó rendőrautó, amely nagy sebbel-lobbal fordult be a körszin közepére. A gyerekek körül vették, és mint utólag kiderült a nagy rendőri  berohanás nem valamely a hármashegyi forgatagban bujkáló veszélyes bűnöző elfogására irányult, hanem ez egy a gyerekeknek szóló rendörségi bemutató része volt. A gyerekek hamar körbe vették a megkülönböztető jelzést használó rendőrautót, és nagy lelkesedéssel próbálgatták a bukósisakokat, golyóálló mellényeket, és a rendőrautó hangos bemondóját sem kímélték.

DSC01536

Majd ezek után a Dobrosy bűvész show következett. A gyerekek, és persze szüleik is tátott szájjal figyelték hogy az ügyes bűvész hogy varázsol a galambból nyulat, illetve hogy különböző trükkös dobozokból hogy szed elő annyi vírágot amely még talán egy fóliasátorba sem férne bele.

DSC01542 

A műsor utolsó harmadában következett a számomra egyik legnagyobb tetszést aratott egykori Tiszadobi nevelő intétetben nevelkedett aranytorkú elszármazottainak bemutatója. Ez a kis rögtönzött néhány számból álló bemutató szimbolizálta, és megerősítette azt az alapelvet, hogy akár egy ilyen rendezvényre is, nem kell hívni profi, sikerekben megmámorosodott kényes, sokszor önmagától elszállt “műsztárokat” ugyanis a lelkes, tehetséges, feltörekvő amatőrök legalább olyan , de néha még értékesebb előadást nyújtanak, mint  az elfásult, kiégett hivatásosok.

DSC01548

A másik nagyon szinvonalas táncbemutatót a “Carmen TSE” elnevezésű tánccsoport tartotta, amely idején már némileg megfogyatkozott nézősereg élvezhette ezt az igazán szinvonalas, és számomra sajnálatosan, a műsor végére hagyott  produkciót. Remélem hasonlót mint ez a két utolsó produkció máskor is látunk még a hármashegyi rendezvények kavalkádjában, és a most nyújtott szinvonalas előadásuk láttán remélhetőleg a legközelebb egy előkelőbb, még nagyobb nézőszámú  időpontban kapnak erre lehetőséget.

DSC01552

DSC01555

Ezzel zárult a mai gyereknapi  rendezvény. A műsor végén következett a tombola sorsolás, ahol a “Leukémiás gyerekekért alapítvány” sok sok ajándékot adott át a szerencsés nyerteseknek.

..és végül de nem utolsó sorban a mai napi ”üzemi konyháról”.. Ezt a részt azért hagytam a végére, mert esetleg a többi beszámolóm alkalmával egyes olvasók fejében az is megfordulhatott, hogy “ez mindíg a hasára gondol, azért ír ilyen sokat hogy mi volt a kaja”. Mosolygó arc

..de hát akár hogy is van, ez egy ilyen rendezvény sarkalatos pontja!

Ma a gyereknapon a Barabás étterem különítménye prezentálta az arcba valót. Volt sült kolbász, Debreceni, tarja, csirkemell, egybe főtt krumpli, saláták, amelyre boríthattunk dobozos sört, de aki óhajtotta az ihatott csapoltat, vagy üdítő italokat is több fajtájában. Az árak igaz itt sem voltak épen a minimálbérhez kalkulálva, de a szolgáltatás minősége, a fedett sátor, a kihelyezett padok asztalok által biztosított komfort valamelyest feledtette ezt velünk. Amit talán néhányan hiányoltak az a hamburger és más hasonló olcsóbb árfekvésű harapnivaló volt.

DSC01490

A Zsuzsi-vasút által szervezett hármashegyi 2014-es gyereknapon, még a legóvatosabb becslések alapján is kb. 1000 érdeklődő vett részt, ami egy nagyon nagy szám. Valószinűleg ezzel a részvételi számmal már a kft is meg van elégedve, és hosszú fáradtságos  program szervezői, és reklám tevékenységének gyümölcseként elégedettség töltheti el. Valójában ez a mai  létszám a hármashegyi körszinnél  a komfortos szórakozás figyelembe vételével egy felső értéket is képez, ugyanis ennél nagyobb tömeg megjelenése  a körszinnél már a szórakozás és a kikapcsolódás minőségének rovására  megy.

Részemről nagyon remélem hogy a jövőben is ilyen sok érdeklődő lesz a hármashegyi programok iránt, és Hármashegyalja,  mint az erdüspuszta kulturális központja az elkövetkezendőkben is nívós, változatos programokat kínál a kilátogatóknak….és persze azt se feledjük hogy mindezt INGYEN!

A rendezvényen készült összes fotó itt tekinthető meg.