Hir_20140703_kep1

Sorozatos, ismétlődő rongálásokat és lopásokat tapasztalnak a NYÍRERDŐ Zrt. erdészei a Debreceni Erdőspusztákon. Ismeretlenek egymás után teszik tönkre az Országos Kéktúra útvonala mentén tavaly év végén, pályázati forrásból kialakított erdei pihenőhelyeket….

A legfrissebb károkozást a múlt héten fedezték fel kollégáim a Panoráma út mellett, a Fancsikai tónál. Elloptak egy asztalt és további négy asztallapot, de nyoma veszett hat padnak, valamint egy kerékpártárolónak és egy hulladékgyűjtőnek is. Becsléseink szerint a kár 800 ezer forint.

Hir_20140703_kep2

Sajnos, az elmúlt három hónapban ez már a hetedik hasonló eset. Összesen 8 asztal, 19 pad, 2 hulladékgyűjtő, 3 kerékpártároló és 8 tájékoztató tábla tűnt el, de volt olyan hely is, ahonnan a szegélykövet tulajdonították el. Az erdőgazdaság vesztesége megközelíti a 2,5 millió forintot. Természetesen minden esetben rendőrségi feljelentést tettünk, a vizsgálatok még tartanak. Arra kérünk mindenkit, hogy kímélje meg a pihenőhelyeket, és az ott levő erdei bútorokat. Társaságunk komoly erőfeszítéseket tesz az Erdőspuszták turisztikai célú fejlesztésére, a beruházások megőrzése közös érdekünk – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Debrecen, 2014. július 3.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt