DSCF2207

Az alap kitűzésével a napokban megkezdődött az új Hármashegyi kilátó építése. Jókora késéssel kezdődtek meg a munkálatok ugyanis az előzetes tervek alapján az első félév végére már át kellett volna adni az új 19 m-es kilátót…

A kivitelezési tervek alapján több mint  40 millió forintból fogják megépíteni azt az új az erdőspuszták fölé emelkedő kilátót amely mintegy 5 méterrel magasodik majd régi elbontott testvére fölé. Elődje 1980- ban épült, amely több felújításon is átesett már, de a szerkezete elöregedett. A másik dolog pedig, hogy a környezetében felnövekvő erdők már teljesen elzárták a panorámát  a kilátóból.

29325349_thumb (1)

Az új kilátó kitűzött alapjához nemsoká munkagépek fognak érkezni amelyek kiássák a létesítmény betonalapjának helyét.

DSCF2208

 DSCF2211

A betonalap leöntése után egy hosszabb száradási, kötési idő eltelte után fognak majd a szerkezet összeállításának… Az elkövetkezendőkben még visszatérünk a Hármashegyi kilátó építkezéséhez…

A másik dolog a Hármasheggyel kapcsolatban amely nem épp egy örömteli állapot, az a mostanában  büfé mellett eluralkodott elszemetesedett, elhanyagolt piszkos környezet. Ezt a helyzetet már több olvasónk is jelezte, de néhány nap múlva kiérkezve ezzel  mi is saját szemünkkel szembesültünk.

DSCF2213

A büfé környezetének a takarítása, tisztán tartása a megkötött büfé üzemeltetési szerződés alapján a büfé üzemeltetőjének a  feladata lenne. Ezt a tevékenységét a büfé előző bérlője  több éven keresztül maradéktalanul teljesítette, sőt még a körszin egész területén felállított szemeteseket is rendszeresen ürítették. Akkoriban akik jártak kint a büfé környékén azok emlékezhetnek rá hogy minden nap nyitva voltak. A mostani üzemeltető ezt a tevékenységét heti négy napban végzi, amelyben nagy meglepődésemre nincs benne a vasárnap, amely köztudott hogy a legnagyobb túrista forgalmat lebonyolító nap.

DSCF2218

DSCF2219

A másik dolog a büfé “árképzése”! Ha megnézzük a fenti képen a megjelenített italárakat azt hiszem senki nem fogja erre azt mondani hogy ez egy vásárlóbarát árlista.

Erről a büfét üzemeltető Barabás étterem alkalmazottja azt mondta, hogy az üzemeltető azon felül hogy bérleti díjat fizet a helyiségre, Debrecenből járnak ki minden nap, és ahhoz hogy ezek a költségek megtérüljenek, ilyen árakon tudnak kereskedni.

Erről megkérdeztük a másik felet is, vagyis nagyon meg sem kellett kérdezni a vevőket mert hangoztatták  maguktól is, hogy nagyon drágálják a büfé új bérlőének árait. ..és ne csodálkozzanak hogy ilyen árak mellett nincs forgalmuk. ..és addig míg az előző bérlő az olcsóbb áraival még hét közben is vonzott vásárlókat, addig most még rendezvény napokon is elég visszafogott a kereskedés.

Természetesen megértjük hogy a büfé négynapos nyitvatartása miatt nem tud folyamatosan rendet tartani a környéken, de szerintem az mégis tarthatatlan hogy az erdőspuszta legnépszerűbb, és legnagyobb forgalmú pihenőövezetében ilyen, és ehhez hasonló elhanyagolt környezetet bemutató képek készüljenek az elkövetkezendőkben.

DSCF2216

DSCF2213

DSCF2214

DSCF2217