DSCF2376

Kellemes hőmérsékletű de esős időben érkeztünk ki a hármashegyi-tóhoz. Valójában ebben az esetben az esős időt itt mint pozitív tényezőt említem, ugyanis a Hármashegyi-tó vízszintjére is nagyon rá férne jócskán a tartós csapadék hullás. A többi erdőspusztai tóhoz képest még mindig viszonylag jól tartja magát az 5 hektáros tározó, amely  még tűrhető vízszintjét  ásott medrének köszönheti…

Körbe jártuk a tavat ahol néhány képet készítettünk, és a kint lévő horgászokkal is váltottunk néhány szót.

A tó vízéből kb. 1  jó  méter hiányzik. Zömében átlagban  60-70 cm víz lehet a tó medrében.

DSCF2356

DSCF2358

DSCF2359

DSCF2360

DSCF2361

A Hármashegyi-tóban az utóbbi években elég sok törpeharcsa volt, amely az utóbbi napokban  nagy meglepődésünkre elég intenzíven elkezdett dögleni a vízből. Egyes partszakaszokon, ahová ki fújta a szél, szinte fehérlik a víz a rengeteg törpe tetemtől. Egyes horgászok ezt kifejezetten pozítiv eseménynek tartják, ugyanis horgászat szempontjából hasznos, mivel a minden evő törpe nem csipegeti le a nemes halnak felkínált táplálékot. De volt aki kifejezetten sajnálta, mivel így sokkal kisebb esélyjel lehet a jövőben pecázni erre a nagyon finom ízű, és nagyon szapora halfajra.

DSCF2362

DSCF2363

A Fancsikán már találkoztunk hasonló eseménnyel 3, és kb. 10 éve, amikor is csak egy a törpeharcsák közt elszaporodott vírus pusztította ki szinte 90%-ban az addig túlszaporodott tüskéshátú mohó kis ragadozókat. Ez a vírus más halfajra akkor sem, és most sem jelentett fenyegetést, most is itt a Hármashegyen kizárólag a törpék pusztúltak ki. Ez a folyamat persze higiéniájában nem egy kellemes esemény, ugyanis az elpusztult kis halak bűze messzire betölti a Hármashegyi-tó környékét.

DSCF2364

DSCF2365

DSCF2366

DSCF2367

DSCF2368

DSCF2374

DSCF2375

DSCF2373

A kint lévő horgászoknak az eső ellenére nem volt igazán szerencsés a mai nap, ugyanis semmi jelentős nem akadt ezen a napon a pecások horgára. Az idén  már nem lesz telepítés a Hármashegyi tóba. Viszont ebben az évben is akadtak szép 8 kg körüli amurok, 7 kiló körüli pontyok, 4-es süllő, és 8kg-os harcsa  az ide látogatók  horgára.

A hármashegyi-tó és környéke az erdőspuszták egyik legszebb természeti környezete ahol nem csak horgászni, de bográcsozni, szalonnát is lehet sütni, és még egy ilyen halfogásban szegény nap után is élményekben gazdagon, feltöltődve lehet neki lendülni a hétköznapok  fárasztó monotóniájának.