DSCF2582

Az ősz, a tavasz mellett talán az egyik legszebb évszakja  az évnek. Az őszi szinvarázs, a reggeli köd utáni napsütötte természet, a párolgó víz látványa, az ősz  deres de tiszta illata, egyedi élménnyel ajándékozza a természet szerelmeseit. Ilyen képekben gyönyörködhet aki mostanság Hármashegyre látogat…

  A Hármashegyi-tavon már bezárult a főszezon, ugyanúgy mint más tavakon. A halőrök szálláshelyéül szolgáló lakókocsi is bevontatásra került. Lehet még horgászni a tavon ugyanis a halőr nappal még kijár a tóra.

A tó vízszintje eléggé lent van, és ezen sajnos az utóbbi napok jelentős mennyiségű csapadékja sem segített. Ehhez még jócskán kellene eső hogy  némi javulás legyen a tó vízszintjében. Igaz elkezdték a gátak lerakását a tó vízutánpótlását szolgáló Zúgó-ér  torkolatánál, de ez már szerintem eső után köpönyeg…nem most kellett volna.

DSCF2569

DSCF2570

DSCF2572

A tó legnagyobb részét víz borítja, de a legmélyebb helyen se mélyebb 50cm-nél. Ez a vízmélység egy kemény tél bekövetkeztével valószinúleg a megmaradó halállomány részére végzetes lesz, ugyanis ha 15-20cm mélyen át fagy a tó, akkor ebbe már a halak belepusztulnak.

DSCF2564

DSCF2585

DSCF2579

A zsilipről nézve..már a zsilip előtti “zsilipelő kamra”  teteje is kilátszik a vízből.

DSCF2576

DSCF2575

DSCF2568

DSCF2567

DSCF2581

Ha ennek a nagyon szép természeti szépségű tónak az ez évi horgászati jelentőségét szeretnénk szemléltetni, akkor azt tudnám mondani hogy ebben az évben szinte alig telepítettek halat. A tavalyi 18 mázsával szemben most csak 9 mázsa hal került a Hármashegyi-tóba. Mind ezek mellett viszont a horgász napijegyek és bérletek ára semmivel nem csökkent a tavalyiéhoz képest. Valószinűleg ennek tudható be a tó szerény látogatottsága is. Ez a tó is mint a többi állami tulajdonba lévő, de üzemeltetésre 15 évre kiadott tározó bérleti joga 2015 december 31.-én lejár. Remélhetőleg az elkövetkezendő 15 évben olyan üzemeltetőt sikerül a Hármashegyi-tó élére találni, aki értékelni fogja majd ennek a páratlan szépségű víznek a szépségét, az erdőspusztákon elfoglalt jelentőségét, és az elmúlt idők rossz szokásával  szakítva nem a horgászok megvezetésére helyezi majd a hangsúlyt.