DSCF2665

Kiemelt érdeklődés övezte a Hármashegyi kilátó építését, amely a maga 42m forintos költségvetésével, és a maga 26 m-es magasságával az erdőspuszták “gyémántjaként” emelkedik ma már a dél-nyírségi táj  horizontjára….

A kilátó felépítményének kivitelezése igazándiból az első félév végére lett megigérve a projekt kezdetén.Tehát jókora késéssel lett elkezdve a létesítmény felépítése.

Az is nagyon érdekelt bennünket hogy mi kerülhet egy faszerkezetű kilátóban 42 millió forintba… Lift fogja majd a magasba vinni az egekbe  vágyó turistákat? Vagy majd valami szuper szolgáltatást fog nyújtani ezért az összegért erdőspuszta legdrágább létesítménye?…egyik sem!.. ez csak egy kilátó!..de nem akármilyen!

Képek az elkészült Hármashegyi kilátóról…

DSCF2588

Az utolsó simítások elvégzése előtt.

DSCF2589

Távolról, a hármashegyi tisztásról nézve.

DSCF2658

Az elkészült Hármashegyi kilátó.

DSCF2659

DSCF2660

DSCF2661

DSCF2662

DSCF2666

DSCF2668

Ahogy a képen is láthatjuk a kilátó kivitelezési munkálatai elkészültek. A létesítmény műszaki átadása a múlt hét szerdáján történt meg. A kilátóra még nem lehet felmenni mivel azt csak a hivatalos átadás után tehetjük meg. A Nyírerdő tájékoztatása alapján ez a dátum e hónap, azaz november végére tehető. A   megnyitó pontos dátuma jövő hét folyamán lesz publikus, ugyanis ezt a nyírerdő vezérigazgatója fogja meghatározni. aki még jelenleg  szabadságát tölti…adta ki a Nyírerdő kommunikáció.

 

Minket akik az erdőspusztai tájegység örökségével, és fejlesztéseinek tudósításával foglalkozunk, nagy örömmel tölt el hogy egy újabb beruházás, egy az erdőspusztákat népszerűsítő turisztikai pontról, látványosságról adhatunk hírt.