DSCF3025

Ebben az évben is megtartották a Hármashegyi pihenőközpontban  a most már hagyománnyá vált, és  két éve a tradicionális műsornaptárba is beépült március 15.-i ünnepséget. A kellemes tavaszi napsütésben mintegy 150 ember gyűlt össze a Hármashegyen akik úgy gondolták, hogy a nagy város  zajos  már már unalmassá vált látvány megemlékezéseivel szakítva inkább a természetben töltik ezt az  ünnepet…

A Hármashegyi “Zsuzsis” rendezvényeknek új műsorszervezője van, egy fiatal hölgy személyében, aki  igaz még lámpalázasan, de rugalmasan és nagy lendülettel kezdett bele a kisvasút programjainak szervezésébe.

DSCF2985

A  nap fénypontja kétségtelenül Garay Nagy Tamás szinművész volt, aki roppant sokoldalúságát bizonyítva a nap elején ünnepi megemlékezést tartott, de ha a helyzet úgy hozta gyerekekkel kardozott, vagy épen “életre halálra” menő szkandert vívott. De nagy élvezet volt számomra a nap végén a “Zsuzsi Bandérium” tagjainak huszárrá avatása is, amely tagjai közzé még a kisvasút igazgatója is bekeveredett.  Garay művészúrnak köszönhetően nagyon jó és színvonalas produkció volt.

DSCF2984

DSCF2983

DSCF3005

DSCF3020

Az ünnepélyes megemlékezés után néptáncbemutató következett, amelynek végén a vállalkozó szellemű, táncos lábú  nézőknek is volt lehetőségük letapadt izmaik megmozgatására.

DSCF3011

DSCF3012

DSCF3009

DSCF3002

DSCF3013

Ezen a napon a Kerekes vendéglő látta vendégül az ünneplő sokadalmat. Úgy ételben mint italban bő választékkal érkeztek ki a Hármashegyre. És ami egy nagyon fontos momentum, megfizethető áron, mondhatnám úgy is, vásárló barát árakon kínálták portékájukat.

Azt külön kihangsúlyoznám hogy a 900 ft-ért kínált babgulyásuk nagyon finom volt, de aki másra vágyott ehetett szendvicset pizzát,  vagy pároskolbászt  is. Italkínálatukat is a sokrétűség jellemezte, ugyanis megtalálható volt a csapolt sör, dobozos kőbányai, üdítőitalok, de tömény italokbol is választhattunk több fajtát szomjunk oltására. Aki viszont édességre éhezett az egy egész pavilonnyi  finomabbnál finomabb nyalánkságok közül válogathatott a szomszédos édességárusnál.

DSCF2982

DSCF3021

DSCF3022

DSCF2998

Ez  idő alatt a Természet Házában fegyver kiállítás volt, ahol régi, az 1948-as szabadságharc idején rendszeresített kardokat, és más fajta szúrófegyvereket lehetett megtekinteni.

DSCF2990

DSCF2989

DSCF2988

A Zsuzsis nap kiegészítőiként most is fel voltak állítva a “kreativ asztalok” amelyek a  körszin elejében  a gyerekek számára okoztak kellemes perceket.

DSCF2999

DSCF3001

DSCF3006

 

Zsuzsis bandérium megalakítása.

DSCF3026

DSCF3024

DSCF2987

DSCF2986

DSCF2993

Mindent összevéve a mai nap a Hármashegyen  kellemes ünnepi hangulatban telt, amelyet nem nyomott el az ilyenkor megszokott túl hivatalos, sablonos, és komolyra sikeredett március 15.-ei   gyászhangulat.

Kellemes kis “liht-os”  programok mellett, kifejezetten jónak minősíthető büfés szolgáltatásokkal, nagyon szép időben,  egy kellemes napot tudhatunk magunk mögött Hármashegyen.