dscf2630

VÁLTOZÁS!!!  Rossz idő miatt a túra időpontja: MÁJUS 17 VASÁRNAP  10 ÓRA. Erdei túránk második szakaszát hirdetjük meg,   ahol a híres  Belső-Guthon átkelve egyedi, és történelemben gazdag erdei úton    Hármashegyig fogunk haladni . Utunk során meglátogatjuk a Reveczky kastélyt, az újjá varázsolt Reveczky keresztet, és a táj történelméről is váltunk majd néhány szót. Akik figyelik a honlapot azok láthatták, olvashatták hogy nem régiben teljesítettük a túra első szakaszát ahol 20km-en keresztül barangoltunk Ligetalja rengetegeiben. Ezek a túrák az egykoron erre haladó Zsuzsi-vasút vonalára koncentrálódnak, amellyel azt szeretnénk bemutatni   hogy közvetlen környezetünkben vannak olyan természeti szépségekben bővelkedő területek, amelyek érdemtelenül szorulnak a  felkapottabb, talán már az unalomig járt  kiránduló,  és túraközpontok mögé..

Néhány kép ízelítőül…

dscf2612_thumb

Belső-Guth. A túra kezdetén, a Zsuzsi-vonat egykori szakaszán…

dscf2617_thumb

Egy tökéletesen felszerelt ( víz, villany) pihenőhely Belső-Guth közepén.

dscf2629_thumb

Guthi vadászkastély.

dscf2633

Belső Guth megállóhely egykori  állomás épülete.

dscf2636_thumb

Tovább a Zsuzsi-vasút egykori pályáján Nyírmártonfalva felé.

dscf2638_thumb

A tervezett túra alkalmával Belső-Guthról  tovább haladva érintjük majd Nyírmártonfalva határát. ahol megtekintjük a még most is meglévő, igaz elhagyatott állapotú, de nagy történelemmel rendelkező  Reveczky kastélyt. Majd a Zsuzsi-vasút vonala mellett lévő egykori  17. században elpusztult Bagos falu templomának még most is fellelhető maradványaihoz is elmegyünk. Tovább haladva pedig találkozhatunk a régi Zsuzsi vonal másik még meglévő állomás épületével, az egykori Nyírmártonfalva –Melánia-tanya állomással, amely igaz ma már mint lakóház funkcionál, de formája még mindig ugyanaz mint régen.

Ezek után már csak néhány km-t sétálunk és megérkezünk második túránk végcéljához a Hármashegyi Természet házához.

Aki kedvet érez ennek a szép, erdőkkel, mezőkkel tűzdelt vadakban, (rengeteg dámszarvast, őzet  láttunk) gazdag környezetnek a bejárására, az jelentkezhet a 0620/440-2854-es telefonszámon, illetve a lapunk e-mail címén: erdo.horg.port@hotmail.hu internet címen.

A túra teljesen ingyenes!  A tervezett távolság kb. 15km. Találkozó  május 17  vasárnap 10,00-kor az első túránk végállomásánál, a Zsuzsi-vonat emlékművénél. A  találkozóhelyhez a  kijutás lehetséges a menetrendszerű volán járattal, amely Debrecenből 8,40-kor indul. A Zsuzsi emlékműhöz pedig 9.47-kor érkezik meg.    Hármashegyről a visszautazást Debrecenbe,  a menetrendszerű Hármashegy – Debrecen viszonylatában közlekedő vasúttal lehet eljutni. Akik viszont más településen laknak azoknak sajnos mindenkinek maga kell megoldani a hazajutást , mert erre  a pontokra nem közlekedik más  tömegközlekedési eszköz.

Szeretettel várunk mindenkit !!!