Hrmashegyi-t.jpg

Ebben a hónapban két horgászversenyt is rendeznek a Hármashegyi-tavon. Ugy látszik a május a verseny szervezések hónapja ezen a vizen. Most hétvégén, azaz  május 10.én a tó üzemeltetője  szervez ismételten versenyt, míg e-hónap 24.-én a Csali horgászbolt rendezi meg ezen a vizen gyerek horgászversenyét….

Hrmashegyi-t-az-erdbl.jpg

Az áprilisban szervezett hármashegyi horgászverseny sikerén felbuzdulva, a tó bérlője ismét meghírtdette horgász erőpróbáját, amelyet e-hónap 10.-én, vasárnap rendez. Az  előző alkalommal ez év áprilisában az 52 meghírdetett helyből 44-et töltöttek be, ami nagyon jó eredménynek számít egy ekkora tavon. A mostani május 10.-i rendezvényre ugyanennyi meghírdetett helyre a mai napig már csak 3 szabad hely van.- Írja a Hármashegyi Sporthorgásztó facebook oldala.

A verseny rendezés úgy látszik mostanában népszerű rendezvénynek számít a hármashegyen, ugyanis versenynapokon szinte telt ház van a tavon. Ez a látogatottság azért is kiemelkedő, és említésre méltó mostanság,mert szinte minden környékbeli horgászvizen a látogatottság visszaesésére panaszkodnak a tavak üzemeltetői.

A legutóbbi Hármashegyi verseny után több kritika is érte a rendezvény szervezését, miszerint a horgászok hiányolták az ilyen alkalmakkor megszokott záróebédet. Amely mint a verseny ünnepélyes zárása, oldottá teszi a hangulatot, és a versenyben megéhezett pecásokat is össze kovácsolja, ismerkedésre ad lehetőséget. Hogy effajta kritika ne érhesse a soron következő versenyt, így a tó gazdája úgy döntött hogy május 10 én már ebéddel, üdítővel és kávéval is kedveskedni fog a jelentkezőknek.

VERSENYSZABÁLYZAT

Egyéni nyíltnevezéses horgászupa 2015.05.10. (vasárnap) a megújult Hármashegy-Debrecen sporthorgász tavon

Nevezés 3.000 Ft díj ellenében (amely a verseny utáni ebédet és kávét, frissítőket tartalmaz) előzetes regisztrációval illetve a fennmaradó helyekre helyszíni nevezéssel, verseny előtti befizetés mellett lehet.

Igénybe vehető horgászhelyek száma 52.

Megközelítés:

A tó tápcsatornájáig szilárd burkolatú úton, Debrecen irányából Vámospércs felé Halápot elhagyva a 15. km-nél balra, majd tovább 2 km az útba igazító táblák jelölése szerint a tápcsatornáig, majd a tóig.

GPS koordináták: 47°33’05.1″N 21°50’23.9″E 47.551415, 21.839965

A verseny menete:

 • 7.30-8.00 gyülekező, nevezés
 • 8.00 szabályok ismertetése, helyhúzásos sorsolás a nevezés sorrendjében
 • 8.30-9.00 horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
 • 9.00-15.00 verseny
 • 15.30 eredményhirdetés, díjkiosztás

Szabályok:

 • fejenként 2 bot, botonként 1 horog
 • szabadon választott technika (pergetni tilos)
 • csali-, és etetőanyag limit 10 kg (hagyományos kézi bejuttatással – etetőkosárral, kézi csúzlival vagy etetőcsészével)
 • a verseny közbeni mérlegelés és dokumentálás után minden halat a vízbe vissza kell helyezni
 • a verseny értékelésébe minden hal méretkorlátozás nélkül beleszámít, mely a verseny ideje alatt szákolásra került
 • nagyméretű merítő, pontymatrac, sebfertőtlenítő használata kötelező

Díjazás:

1./       A fogott hal össztömege alapján:                  I. díj    7 db

II. díj   5 db

III.díj   3 db

2./        Különdíj a legnagyobb egyedi súlyú hal alapján:                3 db

3./        Legeredményesebb gyerek versenyző:                               3 db

a Hármashegyi tóra érvényes sporthorgász napijegy, továbbá szponzori ajándékok.

Kísérők számára sütés-főzési lehetőség, továbbá rövid sétával elérhető az új kilátó, a Zsuzsi erdei vasút végállomásánál található létesítmények és az erdei játszótér. A nevezési díj ebédet, kávét és üdítőitalt tartalmaz.

Horgszverseny.jpg

Kedves Szülők, horgászó Szülők és “horgászpalánták”! A Debreceni Csali Horgász Egyesület, ebben az évben is megrendezi immár a hatodik gyermek horgász versenytét 0-14 éves korosztályban. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, most is olyan helyszínt kerestek az esemény lebonyolítására, ahol azok a gyerekek és szülők is találnak maguknak szórakozási és pihenési lehetőséget, akik nem szeretnek horgászni, de szeretik a természetet.

A Csali Butik horgászbolt hagyományos ” szobából a szabadba ” gyermek horgász versenyét 2015.május 24-én vasárnap rendezzük meg a hármashegyi tavon.

-A horgászverseny után a kifáradt horgászpalántákat palacsinta partival várjuk, illetve azok akik nagyon megéheztek lehetőségük van egy ebéd – egytál étel – elfogyasztására igény szerint.

A nevezési díj 1.500,-Ft/fő.

A versenyzők két kategóriában nevezhetnek, 0-10 éves valamint 10-14 éves korig.

Mindkét kategóriában az első három helyezettet serleggel jutalmazzuk, a többi helyezettek érmet kapnak részvételükért. Ezen felül természetesen különböző tárgyjutalmakkal kedveskedünk a résztvevőknek.

Töltsünk el egy kellemes napot a szabadban!

VERSENYKIÍRÁS

– Horgászni csak egy bottal és egy horoggal, bármilyen horgászmódszerrel lehet.

– Etetőanyag és csali nincs korlátozva.

– Pergetés tilos.

– Szülők vagy hozzátartozók segíthetnek a versenyzőnek.

– A kifogott hallal való kíméletes bánásmódot mindenkitől elvárjuk.

– Nevezési díj: 1.500,- Ft/versenyző.

Nevezni 2015.május 22-ig a Csali Butik horgászboltban (Debrecen, Tócóskert tér 1.) személyesen, a nevezési díj befizetésével egyidejűleg lehet.  Igény esetén 500,- Ft/fő ellenében egytál ételt biztosítunk.

A rendezvényt minimum 20 versenyző nevezése esetén tartjuk meg!

Érdeklődni telefonon az  52/490-759  vagy a 70/315-2109  ill. 70/314-7952 telefonon lehet.

A verseny programja:

08:00 – 08:30-ig gyülekező, regisztráció

08:30 – 09:00-ig felkészülés, etetés

09:00 – 12:00-ig verseny

12:00 – 12:30-ig mérlegelés, eredményhirdetés

12:30 – ebéd, palacsinta parti

Díjazás:

1-3. helyezett ( kupa, oklevél, érem )

4- helyezettől ( érem )

Legkisebb és legnagyobb halat fogó ( oklevél és tárgynyeremény )

Jó szórakozást!