DSCF3693

A gyermeknap minden egyes évben megünneplésre kerül a Hármashegyen. Most sem történt ez másképp, az elmult néhány rendezvényhez hasonlóan most is hatalmas tömeg kereste fel a Hármashegyi körszint és környékét. Csak a vasúton több mint 1000 érdeklődő kereste fel a hármashegyi programokat, amelyről fényképes beszámolót készített honlapunk az Erdőspusztai Horgász és Turisztikai  Portál….

Ama ritka események egyike volt ez amikor a gőzös is közlekedett a vonalon . A gőzössel közlekedők elmondása alapján akkora utaslétszám volt a debreceni állomáson hogy volt aki fel sem fért a kis füstösre. Csak jöttek, és jöttek az utasok ki a Hármashegyaljára. Folyamatos volt a mozgás oda, vissza..  Mostanában már a reklámja is jó a hármashegyi rendezvényeknek, rádióban, tv-ben, szórólapokon is értesülhetnek az eseményekről az érdeklődők.  Rengeteg képet készítettünk a mai napon amelyből néhányat itt az oldalon, a többit pedig egy fényképalbumban osztunk meg az olvasókkal.

DSCF3692

DSCF3660

DSCF3661

DSCF3663

DSCF3664

DSCF3712

A mai napon több szinhelyen is folytak az események. A körszin szinpadán gyerekek, előadók szórakoztatták a közönséget

DSCF3687.

Mint ahogy azt az előző képeken is láttuk terráriumi állatok kígyók, békák, teknőcök is felvonultak a Hármashegyi körszin árnyékában, ahol a bevállalósabbak, meg is simogathatták, sőt a kigyókat az igazán bátrak a nyakukba is vehették.

DSCF3689

Közben hömpölygött a tömeg. Rengeteg program foglalkozás várta a szórakozni vágyókat. Most is volt ijászat.

DSCF3730

 

A búvárklub támogatásával lehetett falra mászni…

DSCF3706

 

Az elmaradhatatlan, és most is népszerű arcfestés….

DSCF3705

DSCF3670

DSCF3668

…de volt bika rodeó is !

DSCF3711

 

Állandó ugrálási lehetőség a “hiperaktívaknak”,

DSCF3717

 

sétakocsikázás a tóig, illetve a kilátóig,

DSCF3720

DSCF3726

 

De aki a Természetházában maradt az pingpongozhatott az újonnan felállított pingpong asztalon is. Ez egy nagyon jó ötlet volt, egy nagy űr megszüntetésének tartom ennek az asztalnak a felállítását, ugyanis annak idején amikor még a büfé mellett meg volt az asztal nem csak mi, de nagyon sokan jártak ki ütni néhányat a Hármashegy árnyas fái alatt.

Aki akar ezután nyugodtan mehet ütögetrni a Természet-házába,  ugyanis a Zsuzsi-vasút ingyenesen biztosítja minden egyes látogatója számára az efféle kikapcsolódást.

Lehet saját ütővel, és saját labdával is játszani, de aki pucér tenyérrel érkezik azok számára ingyen, mindössze valamilyen zálogtárgy beadásával ütő, és labda bérlés is lehetséges.

DSCF3737 

 

A természet házában ezen a napon makett, és terepasztal  kiállítás is volt, ahol gyermekkorom egykoron nagy szeretettel űzött, gyakorolt hobbyját láthattam viszont.

DSCF3738

 

Ezalatt a büfé mellett is folyamatosan pezsgett az élet. Szinte egész nap hosszú sorok kígyóztak  hideg sörre, üdítőre, lángosra várva. Azt mondhatjuk hogy a Kerekes vendéglő aki a büfét üzemeltette kitett magáért, és valószinúleg a nap végéig kedvesnek akarni látszó eladó hölgyeket sem kellett este ringatni, ugyanis egy perc megállásuk nem volt. Volt is választék bőven, 4 féle pörkölt, lángos, hot-dog hamburger. üdítők, sörök, kávé, mi szemszájnak ingere..

Ami esetleg mint negatívumként említhető meg, hogy a kiérkező emberhegyek zökkenőmentes kiszolgálásához kevés volt a büfé kapacitása… Elfért volna még legalább  1 kiszolgálóhely. Volt hogy fél órát is kellett várnia annak aki hűsítőre vagy lángosra várt a büfénél.  Ezt a megállapításomat  a vendégek jelentős része meg is erősítette. Viszont egész napos élőzene volt a bűfé mellett , amely egy igazi vásári, sokadalmi  hangulatot kölcsönzött az ott ételt fogyasztóknak, és a sorban állás hosszú perceit is kellemesebbé tette.        A  személyzet  nagyon kedvesen, és valóban szolíd árakon szolgálta   ki a  vendégeit.

DSCF3690

DSCF3700

DSCF3747

DSCF3749

Akik a büfénél hosszú sorban várakoztak azok kárpótlásul egy egyedi produkcióban részesülhettek, üdítő látvány volt ahogy Sanyi és partnere egy rövid táncelőadással kápráztatta el a sorban  várakozó megfáradt közönséget.

 

DSCF3698

DSCF3675

Kirakodó vásár, vattacukros, és az egészséges életmód kedvelőinek bio szörpök és italok árusítói is megjelentek a gyereknapon.

DSCF3678

DSCF3682

A szinpadnál ezalatt akadályverseny folyt, ahol aztán minden gyerek rendesen lefáradt.

DSCF3746

DSCF3745

DSCF3744

Talán ennyit mondhatnák illetve mutathatnák dióhéjban a 2015-ös gyermeknapi rendezvényről. Az összes kép az oldal korlátai miatt nem megjelentethető, így azokat az oldal alján egy fényképalbumban tekinthetik meg.

Annyit még meg szeretnék jegyezni  így a képes beszámoló végén, hogy jó magam már majd csak 10 éve járom rendszeresen a hármashegyi, illetve a Zsuzsi-vasút rendezvényeit, így van némi rálátásom az ilyen fajta programokra.  Azt  határozottan kijelenthetem hogy  idei gyermeknap  műsorai, kiegészítő programjai a  kifejezetten jobbak közzé tartoztak ebben a sorozatban. Reméljük az elkövetkezendőkben is tartani tudják majd ezt a szinvonalat.