Hármashegyi-tó

A júniusi, és a júliusi hónapban egymást követően 3 horgászverseny is lesz a Hármashegyi-tavon. Ez a sorozat most vasárnap veszi kezdetét. A tógazda Bodnár Márton minden fajta horgászatot kedvelőknek a kedvébe szeretne járni, így a mostani hétvégén egyéni, nappali horgászversenyt rendez, a jövő hétvégén egyéni éjszakai, az azt következő  szombaton, vasárnapon pedig 24 órás csapatverseny  kerül megrendezésre….

Először a most vasárnap, június 28.-án megrendezésre kerülő egyéni, nappali horgászversenyről adunk tájékoztatást:

“Egyéni nyíltnevezéses horgászverseny 2015.06.28-án (vasárnap) a megújult Hármashegy-Debrecen sporthorgász tavon

Nevezés 3.000 Ft díj ellenében előzetes regisztrációval illetve a fennmaradó helyekre helyszíni nevezéssel, verseny előtti befizetés mellett lehet. A nevezési díj tartalmazza a verseny utáni étkezést, illetve üdítőt és kávét.

Igénybe vehető horgászhelyek száma 52.

Megközelítés:
A tó tápcsatornájáig szilárd burkolatú úton, Debrecen irányából Vámospércs felé Halápot elhagyva a 15. km-nél balra, majd tovább 2 km az útba igazító táblák jelölése szerint a tápcsatornáig, majd a tóig.
GPS koordináták: 47°33’05.1"N 21°50’23.9"E 47.551415, 21.839965

A verseny menete:
– 6.30-7.00 gyülekező, nevezés
– 7.00 szabályok ismertetése, helyhúzásos sorsolás a nevezés sorrendjében
– 7.30-8.00 horgászhelyek elfoglalása, felkészülés a versenyre
– 8.00-15.00 verseny
– 15.30 étkezés, díjkiosztás

Szabályok:
– fejenként 2 bot, botonként 1 horog
– szabadon választott technika (pergetni tilos)
– csali-, és etetőanyag limit 10 kg (hagyományos kézi bejuttatással)
– a verseny közbeni mérlegelés és dokumentálás után minden halat a vízbe vissza kell helyezni
– a verseny értékelésébe minden hal méretkorlátozás nélkül beleszámít, mely a verseny ideje alatt szákolásra került
– nagyméretű merítő, pontymatrac, sebfertőtlenítő használata kötelező
– a tó 3 szektorra kerül felosztásra, a dobogós helyezések a szektorok győzteseiből kerülnek ki (tehát a szektorgyőzteseket vetjük össze és díjazzuk)

Díjazás: 1./ A fogott hal össztömege alapján (a 3 szektorgyőztesből):
I. díj serleg + 7 db
II. díj serleg + 5 db
III.díj serleg + 3 db
2./ Különdíj a legnagyobb egyedi súlyú hal alapján: 3 db
4./ Legeredményesebb gyerek versenyző: serleg + 3 db
a Hármashegyi tóra érvényes sporthorgász napijegy.
Kísérők számára sütés-főzési lehetőség, továbbá rövid sétával elérhető az új kilátó, a Zsuzsi erdei vasút végállomásánál található létesítmények és az erdei játszótér.
Regisztrációhoz kattints ide: http://goo.gl/forms/SNHY6J18bx
További információ:
Tel: +36 20 534-0931”

 

Forrás: Hármashegyi Sporthorásztó

 

 

11058049_1610367209238369_322387168428524654_n

Július első hétvégéjén, július 5.-én vasárnap,  egy rendhagyó, éjszakai horgászverseny várja a Hármashegyre a horgászokat. Ez azért is különlegesség, mert ilyen még nem volt a Hármashegyen. A verseny este 20 órakor kezdődik, és másnap reggel 8 órakor ér véget. A tógazda itt is szektorokra osztja a tavat, így a 3 szektorgyőztesek lesznek jutalmazva.

A 3000 forintos nevezési díj ellenében a verseny ideje alatt kávéval, és üdítővel kedveskednek a szervezők a vendégeknek, illetve a verseny végén reggeli mellé várják a megfáradt horgászokat. Szabályok ugyanazok érvényesek mint az előzőekben.  Regisztrálni a jövő hét hétfőjétől lehet, a verseny részleteiről ugyanebben az időben adunk ki   részletes tájékoztatást.

dscf3295

..és ami még szintén nem volt!  24 órás csapatverseny a Hármashegyi tavon!!

A verseny egy teljes nappal és egy teljes éjszaka fog zajlani, ahová csapatokat, 2 horgászból és 1 segítőből álló közösségeket  vár a szervező tógazda. Az esemény  július 11.-én szombaton kezdődik, reggel 8-órakor, és vasárnap reggel 8 órakor fúják le a szervezők. Mondhatnánk azt is hogy egy “monstre” horgászverseny lesz, ahol 3-szori ételfelszolgálással, kávéval és frissítővel várják a jelentkező csapatokat.

A versenyre történő nevezési díj: 15000ft csapatonként.

Pontos részletekkel, nevezéssel,  a csapatverseny hetének elején fogunk szolgálni itt az oldalon.

Néhány információ a Hármashegyi-tó közelmúltbéli történéseiről…,

dscf3765_thumb

Bodnár úr a következő információkat osztotta meg velünk: A Hármashegyi tavon az elmúlt hónapban  intenzíven védekezünk a törpeharcsa állomány elszaporodásával szemben, így több törpeharcsa csapda kihelyezésével ritkítjuk a falánk ragadozókat. Ennek a beavatkozásunknak a hatására, az elmúlt hónapban mintegy fél tonna törpétől tisztítottuk meg a tavat. Ezzel is szeretnénk azt elérni, hogy a kiérkező horgászok minőségi pecázással tölthessék szabadidejüket.

Még ezen a héten tervezünk telepítést amelynek ideje a holnapi napon tisztázódik.

A tó vizszintje az elmúlt hetek száraz, és néha kánikulai jellege miatt kb. 30 cm-t apadt. Így nem halogathattuk a beavatkozást. A közelmúltban több kutat is fúrattunk, köztük nagy teljesítményűeket is, ahonnan szivattyúk segítségével mára mar elértük azt, hogy nem csak szinten tudjuk tartani a tó vízszintjét, hanem  igaz szerény mértékben, de valamelyest duzzasztani is tudjuk azt.

Várunk mindenkit a  versenyeinkre, további információk a tó facebook oldalán, és az Erdőspusztai Horgász Portálon..