DSCF4072

A  hármashegyi kulturális programok sorában szinte már évtizedek óta kimaradhatatlan esemény a Zsuzsi-vonat  születésnapjának a megünneplése. Erre az eseményre most is nagyon sokan érkeztek ki a Hármashegyaljára, ahol becslések szerint 7-800 ember volt kíváncsi a meghírdetett programokra, foglalkozásokra. A rendezvényt mintha még az időjárás is a kegyeibe fogadta volna, ugyanis az elmúlt napok már már kibírhatatlan kánikulai időjárásával szakítva egy teljesen kellemes igazi kiránduló időben élvezhettük az igazán változatos programokat…

Ezen a napon 5 pár vonat hozta vitte az utasokat. A Debrecenben zajló Campus fesztivál ellenére sokan gondolták úgy hogy ők a hármashegyi erdők árnyékában keresnek kikapcsolódást. Azt hiszem ennek az igénynek a Zsuzsi-vasút maximálisan meg is felelt, ugyanis az esemény rangjának méltó kiránduló csalogatóval várta vendégeit.

DSCF4110

A műsorvezető ezúttal is a Zsuzsi-vasút újdon sült programszervezője volt, aki   a kezdetekben még tapasztalható lámpalázát mára már sikerrel hátrahagyva, profiként vezette a műsort.

20015_1014853821882102_8323443299235409692_n

DSCF4067

A hármashegyi programok rendőrségi kutya bemutatóval kezdődtek, ahol az elfogástól, a kábítószer keresésig rengeteg érdekes,  a civil ember számára a hétköznapokon nem látható érdekességekkel ismertettek meg bennünket. Akiknek volt kedvük, a bemutató végén még a bilincset is magukra próbálhatták….persze a próba végén a rendőrök mindenkiről levették ezt a nem igazán kényelmes és jó érzéseket keltő eszközt..

DSCF4069

DSCF4071

Számomra legjobban a gólyalábas bemutató tetszett, ahol a 2 fellépő művész profi módon, és szerintem mindenkit megnevettetve szórakoztatta a köréjük gyűlt tömeget.

DSCF4076

DSCF4079

A műsor áradatban a továbbiakban is magas színvonalon szórakoztató produkciókkal találkozhattunk, volt bűvész show, és a már törzsvendégeknek számító TOMPETI és barátai is felléptek, akik ismét nagy sikert arattak a Hármashegy rengetegei között.

DSCF4092

DSCF4098

A körszin területén egész nap különféle kiegészítő programok várták a vendégeket. A tűzoltóság egy teljesen felszerelt tűzoltóautóval  érkezett ki, amelyet kívül, belül megtekinthettek az érdeklődők.

DSCF4086

DSCF4083

Ismét kint volt a Debreceni Búvárclub, akik akadálypályát állítottak fel a színpad mellett. Ugyanitt nem messze néhány méterre ugrálóvár kavalkád várta a gyerek hadat.

DSCF4085

DSCF4082

DSCF4084

Most is voltak úgynevezett kreatív asztalok ahol a gyöngyfűzéstől a papírhajtogatáson át az arcfestésig több fajta foglalkozásból választhattak a lurkók.

DSCF4104

DSCF4097

DSCF4089

DSCF4090

A születésnapi buli egyik központja ismételten a büfé és környéke volt, ahol a Kerekes vendéglő vonultatta fel étel, és ital kínálatát amely ismét pazar volt. Sült kolbászt, sült húst, hamburgert és lángost fogyaszthattak a friss levegőn megéhesűlt vendégek, amelyre guríthattak  fagyit jégkását, és teljes körű italkínálatból választhattak. Szerintem nem lehetett  panasz az ellátásra.

DSCF4093

DSCF4100

DSCF4096

DSCF4101

Ez alkalommal is mint minden egyes születésnapi megemlékezésen most is  felidézésre került az Zsuzsi eddigi történelme, ahol egy kis múltidézőként megemlítésre került az elmúlt 133 év viharokkal és örömökkel telt időszaka. Ezeket a visszaemlékezéseket az  eddigi születésnapi rendezvényeken  legnagyobb részt mindig Pintér Gyula bácsi tartotta, akinek reszortját most Csizmadia úr, a Zsuzsi-vasút Baráti-kör elnöke vette át.

A program sorozat végén pedig a várva várt születésnapi tortaosztásra gyűltek össze a vendégek, ahol a Zsuzsi-vonat éveinek megfelelően 133 tortaszelet került szétosztásra.

DSCF4105

DSCF4106

DSCF4108

A Zsuzsi-vasút programjai ebben az években kissé szellősebben ritkábban kerültek megrendezésre, lásd családi nap elmaradása, de aki ezen a napon kilátogatott a Hármashegyre, biztosan nem csalatkozott sem a vendéglátásban sem a programok színvonalában.