DSCF4224

A Zsuzsi-vasút és a Szekeres étterem szervezésében került megrendezésre a Szüreti mulatság elnevezésű rendezvény. Ez a hármashegyi program minden évben megrendezésre kerül, amikor is a szőlő szüretet, a mustkészítést és az ehhez fűződő népszokásokat szokták feleleveníteni. Ebben az évben az igen csak melegre sikeredett szeptemberi nyárban  elég szerény érdeklődés övezte a rendezvényt, ahol kb. 150 kiránduló  jelent meg, amely létszámban  a szervezők és a szereplők is benne voltak.

A vasúton érkezőket már az állomáson frissen préselt musttal várták. A hármashegyi nagy színpadnál pedig borászati előadással, és néptánc bemutatóval fogadták a nagyérdeműt.

A közönség közül a vállalkozó szelleműek csapatversenyekben mérettethették meg magukat, ahol hordó görgetésben, zsákban futásban és zsíroskenyér evésben is össze mérték erejüket.

DSCF4245

DSCF4239

DSCF4234

DSCF4232

DSCF4222    DSCF4247

DSCF4218

DSCF4249 DSCF4250

A büfénél a Kerekes étterem két zenésze élő zenével szórakoztatta a hallgatóságot. Ezalatt a büfé mellett mustot préseltek, és lángossal zsíroskenyérrel és különféle hűtött italokkal várták a vendégeket.

DSCF4251

DSCF4226

DSCF4231

DSCF4228

DSCF4229

és hogy miért volt vajon ilyen karcsú az érdeklődés ?

Vámospércsen Paszuly fesztivál volt. Debrecenben a Nagy erdőn  a Zamat fesztivál zajlik. De igazán   a szombati nap sok embernél még munkanapnak számít. Ez is megszűri a vendégeket. Habár így utólag, ezen a hétvégén a vasárnap sem lett volna jobb választás  mert ezen a napon meg végig zuhogott az eső. Talán a rendezvény reklámja sem sikerült túl fényesre ugyanis nagyon sokan nem is tudtak a hármashegyi szüreti programokról. Majd talán a következő jobb lesz.