Debrecen város, és talán kelet-Magyarország egyik legszebb természeti övezete az Erdőspuszták.  Első hallásra lehet hogy meglepőnek tűnik, de ezen a területen több mint 60 olyan látványosság, található amely egy kellemes túra célpontjáúl szolgálhat  a kerékpárral, gyalog vagy akár autóval útrakelőknek. 

Ezen turistáknak készítettük az alábbi térképet ahol a teljesség  igénye nélkül egy átfogó képet  szeretnénk adni a tájegység kirándulópontjairól. Ez a tájegység  zömében az Erdőspuszta, illetve a dél-nyírségi Ligetalja övezetébe  tartozik. A megjelölt turisztikai pontok között találhatóak vendéglátóhelyek, természeti jellegű kirándulóhelyek, kilátók, sőt  muzeális jellegű épületek, helyek is.

A térképen való eligazodás roppant egyszerű, ugyanis a jelölő nyílra történő rákattintás után  egy felugró ablak jelenik meg ahol a hely nevén kívül kép szemlélteti az adott pontot, továbbá egy olyan weboldal címet is megjelentettünk ahol bővebben lehet tájékozódni az adott turisztikai pontról. Ez a térkép legnagyobb részben tartalmazza Erdőspuszta látványosságait, de természetesen előfordulhat hogy egy-két hely kimaradhatott amelyet vagy kifelejtettünk, vagy nem tartottuk elég fontosnak.