DSCF2701

Átadták a legmagasabb, és és a valaha épített legdrágább kilátóját erdőspusztának. Gyönyörű erdei környezetben a Hármashegyi dombság legmagasabb pontján építették fel a környék legmagasabb turista csalogatóját. A 7 szintes 25m magas létesítmény a Hármashegy tetejéről egyedülálló panorámával jutalmazza meg a kitartó munka árán magasba mászó turistát….

A kilátó  büszkén strázsál az erdőspuszták közepén, amolyan őrszemként  vigyázva ezt a páratlan szépségű erdős mezős övezetet.  Az új kilátó nagyságát tükrözi hogy  a Haláp-Vámospércs viszonylatában autózók már kintről a 48-as útról láthatják erdők fölé magasodó tetejét.

A kilátó környéke az elmúlt időszak jelentős csapadékhullása miatt elég sáros. Így megközelítését  csak a Vámospércsi útról , Haláp után balra a kövesúton javaslom. Ezen a kövesúton egészen a Hármashegyi-tóig juthatunk ahonnan igaz földúton, de frissen eltolt jó minőségű földúton juthatunk el a kilátóig. A Halápi csárda felől most elég körülményes a bejutás.

DSCF2702

A dombra felhaladva pihenő pad várja a megfáradt látogatót.

DSCF2703

DSCF2704

A kilátó mellett padok és ismertetőtábla fogadja a turistákat.

DSCF2705

DSCF2706

DSCF2745

dscf2658_thumb

A kilátó képét és környezetét látva szerintem  kijelenthetjük hogy nagyon szép munkát végeztek a kivitelezők. Elődje a 16m magas két szintes “nagy öreg” 34 éven keresztül “figyelte”a környéket, jóban rosszban,  parádéban, és nem egyszer elszenvedve a nem épen barátságosnak mondható pusztító szándékú túristák rombolását is.

Ezt az új, és nagyon szép erdei létesítményt  látva rögtön arra gondol az ember hogy vajon meddig  láthatjuk ilyen pompában és ilyen sértetlen állapotában Hármashegy új kilátóját? … De ne legyünk ünnep rontóak, és nézzünk bizakodva a jövőjét tekintve!  Reméljük ő is megéri majd  34 éves születésnapját!